Muslim: Omskæring er sygdomsforebyggende

Omskæring af drenge har mange fordele, og det er aldrig lægeligt bevist, at det skader, tværtimod, mener Bettina Meisner, talsperson for Islamisk Trossamfund

Den aktuelle debat i Danmark virker mere til at bære præg af antireligiøse følelsesudbrud serveret midt i en kedsommelig agurketid end til at være en seriøs debat hvor tungtvejende lægevidenskabelige argumenter indgår, skriver Bettina Meisner.
Den aktuelle debat i Danmark virker mere til at bære præg af antireligiøse følelsesudbrud serveret midt i en kedsommelig agurketid end til at være en seriøs debat hvor tungtvejende lægevidenskabelige argumenter indgår, skriver Bettina Meisner. Foto: BEA KALLOS Denmark.

Så er det igen agurketid i de danske medier, hvilket har den konsekvens, at man igen og igen diskuterer emner som i virkeligheden ikke er nyheder, og som for så vidt kunne være debatteret i sidste måned eller vente til næste.

Men nuvel. Islamisk Trossamfund deltager gerne i debatten for ikke overraskende at påminde om fortræffeligheden af omskæring.

Lad det være sagt med det samme. Islams forskrifter er aldrig uvidenskabelige eller middelalderlige, men derimod et guddommeligt inspireret bud på den bedste livsførelse.

Traditionelt er det jøder og muslimer, der omskærer deres drengebørn, men også et stort antal af den mandlige amerikanske befolkning omskæres.

LÆS OGSÅ: En balance mellem familiens ret og barnets smerte

Omskæring af drenge har mange fordele, og det er aldrig lægeligt bevist, at det skader, tværtimod. WHO såvel som FN anbefaler da også omskæring som led i kampen imod HIV/AIDS, hvor man mener, at infektionsniveauet kan reduceres med 60 procent.

Andre undersøgelser i The Lancet, et af verdens mest anerkendte medicinske tidsskrifter, påviser at livmoderhalskræft forekommer sjældent i forhold, hvor manden er omskåret.

LÆS OGSÅ: Norsk krav om forbud mod omskæring af babyer

Tillige forebygger omskæring ligeledes urinvejsinfektioner. Set i dette lys er omskæring anbefalingsværdigt og sygdomsforebyggende.

Den aktuelle debat i Danmark virker mere til at bære præg af antireligiøse følelsesudbrud serveret midt i en kedsommelig agurketid end til at være en seriøs debat, hvor tungtvejende lægevidenskabelige argumenter indgår.

LÆS OGSÅ: Tyskerne diskuterer, om omskæring af drenge er vold eller værdifuld tradition

Afsluttende vil jeg påminde om, at et eventuelt forbud for mindreårige er grundlovsstridende, idet det vil annullere religionsfriheden. Et effektivt forbud vil i fald således også skulle indbefatte et forbud imod den almindelige dåb, idet et spædbarn ikke er i stand til at tage et religiøst standpunkt.

Det vil altid være Dansk Islamisk Trossamfunds holdning, at et samfund er bedst tjent med, at det er de enkelte forældre, religiøse eller ej, der selv tager stilling til, hvad der sig hør og bør.

Bettina Meisner er talsperson for Dansk Islamisk Trossamfund