Muslimsk ”konfirmationsforberedelse” er jo det glade vanvid

En muslimsk pendant til konfirmationsforberedelsen giver ingen mening, da islam ikke nyder status af dansk kulturarv. Dernæst er det svært at forestille sig, hvorledes mere undervisning i koranen skulle føre til mindre radikalisme, skriver debattør

Det er essentielt, at alle, der bor i Danmark, har en forståelse af, hvad det er for en tro, der ligger til grund for det danske samfund og dets værdier. Det er derfor også stærkt bekymrende, at flere skoler i København undervurderer konfirmationsforberedelsens relevans, når de i deres knæfald for islam placerer forberedelsen uden for skolens regi, skriver DF-politiker, som finder det uacceptabelt, hvis muslimske børn skal undervises i islam på lige fod med den kristne konfirmationsforberedelse.
Det er essentielt, at alle, der bor i Danmark, har en forståelse af, hvad det er for en tro, der ligger til grund for det danske samfund og dets værdier. Det er derfor også stærkt bekymrende, at flere skoler i København undervurderer konfirmationsforberedelsens relevans, når de i deres knæfald for islam placerer forberedelsen uden for skolens regi, skriver DF-politiker, som finder det uacceptabelt, hvis muslimske børn skal undervises i islam på lige fod med den kristne konfirmationsforberedelse. Foto: Kristian Buus.

MUSLIMERNES FÆLLESRÅD foreslår, at når kristne folkeskoleelever i 7. eller 8. klasse får tilbud om konfirmationsforberedelse, skal deres muslimske klassekammerater have et tilsvarende tilbud om undervisning i islam.

Forslaget er selvfølgelig absurd, fordi man i islam ikke konfirmerer, og fordi kristendommen har en selvstændig plads i dansk historie og kultur på grund forrangsstillingen i Grundloven. Dansk Folkeparti vil aldrig gå med til den slags pjat.

Det er virkelig bekymrende, at slappe biskopper som Marianne Christiansen hopper på den muslimske galej og synes, det er en god idé med muslimsk konfirmation i skolen.

Hun har med den udmelding afsat sig selv.

Marianne Christiansen burde træde tilbage som biskop i den danske folkekirke. Hun skal forkynde evangeliet, ikke Koranen, der jo er det modsatte af evangeliet, fordi Koranen er forkynder af det mørke budskab.

I Danmark hører folkekirken og folkeskolen sammen. Folkeskolen er ganske enkelt forpligtet til at værne om dansk kultur, og kristendommen er om noget en del af vores kernekultur.

Vi har religionsfrihed, men ikke religionslighed. Det er helt afgørende for vore børns dannelse, at de bliver bevidste om dansk kulturarv. Og her spiller kristendommen en central rolle.

Det er essentielt, at alle, der bor i Danmark, har en forståelse af, hvad det er for en tro, der ligger til grund for det danske samfund og dets værdier. Det er derfor også stærkt bekymrende, at flere skoler i København undervurderer konfirmationsforberedelsens relevans, når de i deres knæfald for islam placerer forberedelsen uden for skolens regi.

En muslimsk pendant til konfirmationsforberedelsen giver således ingen mening, da islam ikke nyder status af dansk kulturarv. Dernæst er det svært at forestille sig, hvorledes mere undervisning i koranen skulle føre til mindre radikalisme.

I stedet risikerer man, at det stik imod hensigten vil få de unge til at søge mere radikale udlægninger af islam. Vi oplever, hvordan den ekstreme islamisme har gjort sit indtog. Hizb ut-Tahrir taler eksempelvis dunder imod danske værdier og for sharia og politisk islam. Den slags skal den danske folkeskole aldrig tilskynde til.

Kristendom er den religion, vi danskere kommer af. Derfor skal den også prioriteres højere end andre religioner. Vi skal ikke være bange for at stå ved vores kultur, og måske var det også lettere for udlændinge at navigere i det danske samfund, hvis vi som danskere var bedre til at melde den religiøse prioritering ud.

Vi kan passende starte med at sige fra overfor muslimsk ”konfirmationsforberedelse”.

Alex Ahrendtsen (DF) er folketingsmedlem og kultur- og skoleordfører