Når jul og nytår er andet end hygge

I denne tid er netop de mange helligdage ofte et problem for mange sindslidende mennesker, der kan fortælle om dage, hvor ensomheden og isolationen er endnu større end ellers

Sindslidende mennesker ringer og fortæller om en hverdag, hvor ensomheden og isolationen er endnu større end ellers.
Sindslidende mennesker ringer og fortæller om en hverdag, hvor ensomheden og isolationen er endnu større end ellers. Foto: Arkivfoto

For mange mennesker er den netop overståede jul og det kommende nytår heldigvis forbundet med glæde og dejligt samvær med familie og venner. Men sådan er det desværre ikke for alle.

Helligdagene kan være ensomme

I denne tid er netop de mange helligdage ofte på dagsordenen, når telefonen ringer på den landsdækkende samtalelinje Linien når sindet gør ondt. Sindslidende mennesker ringer og fortæller om en hverdag, hvor ensomheden og isolationen er endnu større end ellers.

Nogle af de væresteder og andre offentlige dagtilbud, de normalt benytter sig af, holder lukket til begyndelsen af det nye år, og familien har måske ikke inviteret.

Alle årets dage mellem 16 og 23 sidder frivillige medarbejdere klar ved telefonerne for at tale med sindslidende mennesker, deres pårørende og andre, der har brug for et menneske at tale med. Telefonerne ringer mere end 10.000 gange om året, så der er ikke mange pauser mellem de enkelte opkald. Og mange ringer desværre forgæves og må nøjes med en telefonsvarer, der fortæller, at alle linjer er optaget, og at de må forsøge igen senere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Behov for flere frivillige hænder

I øjeblikket har Linien en gruppe på cirka 70 frivillige medarbejdere, der hver kommer fire timer tre gange om måneden for at være med til at lette ensomheden for de mennesker, der ringer.

Men der er brug for endnu flere mennesker, der vil lytte og være med til at gøre en forskel i et andet menneskes liv.

Og her i januar/februar er Linien igen klar til at ansætte nye frivillige. Hvis det er noget for dig, der læser dette, så se annoncen på hjemmesiden www.liniens.dk og send os din ansøgning, så vi har den senest 14. januar 2008.

Solvej Eskildsen,
Stedfortræder på Linien når sindet gør ondt,
L.I. Brandes Allé 4, Frederiksberg C