Stig Grenov om imamlov: Voldelige holdninger kan ikke stoppes ved Kruså

Indgrebene mod hadprædikanter emmer af mangel på juridisk klarhed og kortlægning af problemerne. Hvad er definitionen på en hadprædikant? Hvilke krystalklare kriterier bestemmer, om man er demokratimodstander, spørger Stig Grenov, der landsformand for Kristendemokraterne

"Hvis det er politikere, der fremover skal definere, hvad der er lovligt at sige, må jødiske rabbinere så tale for omskæring af drengebørn? Må en skole mene, at transkønnethed er en psykisk lidelse – eller er det antidemokratisk?," spørger Stig Grenov.
"Hvis det er politikere, der fremover skal definere, hvad der er lovligt at sige, må jødiske rabbinere så tale for omskæring af drengebørn? Må en skole mene, at transkønnethed er en psykisk lidelse – eller er det antidemokratisk?," spørger Stig Grenov. Foto: Scanpix

Når kursen for Danmarks økonomiske fremtid lægges, indkalder statsministeren de dygtigste økonomer og erhvervsfolk. Når fremtidens infrastruktur planlægges, indhentes prognoser og ekspertviden.

Når grænserne for Grundlovens religionsfrihed udfordres, har Christiansborgs partier derimod kun behov for lidt politisk snusfornuft og en stor portion selviscenesættelse.

Jeg har selvsagt intet imod, at mennesker, der vil fremme vold mod kvinder, holdes ude af landet.

Det er naiviteten i, at voldelige holdninger skulle kunne stoppes ved Kruså. Nogen burde informere politikerne om, at internettet er opfundet. Og det er den indirekte påstand om, at had og vold kan isoleres til religion. Hvorfor kan nazister og betonsocialister på samme tid frit få lov at agitere for proletariatets diktatur med videre?

Dertil kommer, at indgrebene emmer af mangel på juridisk klarhed og kortlægning af problemerne. Hvad er definitionen på en hadprædikant? Hvilke krystalklare kriterier bestemmer, om man er demokratimodstander? Og kan muslimske lærde fra Grimhøjmoskéen overhovedet smides ud, hvis de er danske statsborgere?

Man har bedrevet det kunststykke at puste sig helt op under taget på Christiansborg uden at undersøge problemets omfang, hvad der er baggrunden for radikaliseringen, og om der eventuelt findes underliggende sociale faktorer. Politikerne rykker i blinde i alverdens håndtag for at genoprette friheden – ikke for Loke, kun for Thor.

Der eksisterer således ikke ét eksempel på en antidemokratisk friskole med religiøst tilsnit. Alligevel skal disse nu leve op til demokratikrav, der er strengere end dem, der er gældende for folkeskolen. Igen mangler der klare retningslinjer for, hvad det er, vores forhenværende retsstat Danmark forventer.

”Vi er også blevet enige om at kriminalisere billigelse af visse strafbare handlinger som led i religiøs oplæring,” udtaler kirkeminister Bertel Haarder (V). Hvad med den politiske oplæring? Dansk Folkeparti blæste til kamp for ytringsfriheden ved at slæbe Dan Parks collager ind på folkestyrets højborg Christiansborg. De viste tre navngivne afrikanere hængende i tove fra en bro og Hitler med påskriften ”Not only niggers have dreams”.

Vi må håbe for Dansk Folkepartis parlamentarikere, at de ikke har religiøse præferencer, for så risikerer de tre år i brummen.

Venstres Ungdom ønsker at gøre polygami til en lovlig samlivsform. Skal de så også have en tur i retten?

Religion stigmatiseres i Danmark, og et bredt udsnit af danske politikere skubber bag på. Således Venstres undervisningsordfører, Anni Matthiesen, der for åben mikrofon i Radio24syv lovede at skærpe tilsynet med kristne friskoler, fordi et flertal af dem havde kristne tilsynsførende. I Danmark skal man være ateist for at være troværdig.

Selv nazister kan frit invitere historikere, der fornægter holocaust.

Jeg vil til min død bekæmpe voldelige religioner og ideologier med ord og handling, men Grundloven skal ikke udfordres – den skal holdes.

Hvis det er politikere, der fremover skal definere, hvad der er lovligt at sige, må jødiske rabbinere så tale for omskæring af drengebørn? Må en skole mene, at transkønnethed er en psykisk lidelse – eller er det antidemokratisk?

Det er et spørgsmål om ytringsfrihed og om at acceptere, at dialog med medmenneske er eneste vej frem, hvis man vil ændre holdninger.

Det er over 1000 års kristen påvirkning, der har knæsat monogami som den lovformelige samlivsform – ikke et diktat fra Kirkeministeriet.

Holdninger dannes og forsvares af folket – ikke fra Christiansborgs klokketårn. Det, vi oplever nu, er derimod politisk tankekontrol af værste skuffe.

Et kristent værdibaseret samfund fremmes gennem civilsamfundet. Nu prøver man det stik modsatte. Politikerne har fået storhedsvanvid og tror, at de skal og kan definere værdier og holdninger, som de regulerer skatter og afgifter. Indskrænkningen af frihedsgraderne rammer os alle.

Stig Grenov, landsformand for Kristendemokraterne, Erantisvej 2, Hørsholm