Prøv avisen

Nej til antidemokratiske budskaber for statslige friskolepenge

Undervisningsminister Bertel Haarder. - Foto: Arkiv.

Hverken Jonni Hansens nazister eller Hizb ut-Tahrir skal kunne oprette og drive friskoler i Danmark

NÅR VILLY SØVNDAL siger, at Hizb ut-Tahrir kan gå ad h... til, så bliver han en helt og fordobler sine Galluptal. Når embedsmænd foreslår veje til at forhindre, at Hizb ut-Tahrir kan oprette friskoler, så er det efter nogens mening et overgreb!

Når der i verdens mest frisindede og rundhåndede friskolelov er indført en sætning om, at skolerne skal forberede eleverne til et samfund med frihed og folkestyre, så er det jo netop for, at hverken nazister, islamister eller andre antidemokratiske bevægelser skal kunne udbrede deres antidemokratiske budskaber med statslige friskolepenge. Og så er det jo også rimeligt, at embedsmændene foreslår, at der gennem en dialog udvikles en metode for et tilsyn, så der ikke blot er tale om tomme ord.

Det er velkendt, at Hizb ut-Tahrir forsøger at udbrede deres menneskefjendske holdninger til børn og unge. Derfor er Hizb ut-Tahrir da også forbudt i vore nabolande.

Jeg glad for, at Friskole-foreningen og jeg er enige om, at hverken Jonni Hansens nazister eller Hizb ut-Tahrir skal kunne oprette og drive friskoler. Hvis Friskoleforeningen har bedre forslag til, hvordan det bedst og enklest forhindres, så er jeg meget lydhør. Regeringen har endnu ikke drøftet embedsmandsoplæggets forslag.

Bertel Haarder (V) er undervisningsminister