Østtysk præst skulle lære at elske sin fjende. Det blev den tidligere leder af DDR

Fjendekærligheden står sin prøve i tysk dokumentar om DDR-lederen Erich Honecker, der efter murens fald søgte tilflugt hos en østtysk præstefamilie

I dramadokumentaren "Honecker og pastoren" søger Østtysklands tidligere leder Erich Honecker tilflugt hos en præstefamilie.
I dramadokumentaren "Honecker og pastoren" søger Østtysklands tidligere leder Erich Honecker tilflugt hos en præstefamilie. Foto: Conny Klein/ZDF.

Næstekærlighed må tælles blandt de helt store plusord her til lands. Næstekærlighed er der kun godt at sige om. Næstekærlighed er den store kardinaldyd såvel hos bekendende kristne som kulturkristne, ja næstekærligheden anprises også blandt ateister og tilhængere af andre religioner.

Næstekærlighed, det er noget, vi går ind for i Danmark. Ganske vist kan det sommetider være så som så med næstekærligheden i praksis, og der lyder jævnlig klager over danskernes mangel på næstekærlighed. Det er stadig et problem, at de andres kolde hjerter. Som Piet Hein engang skrev det: ”Uselviskhed er dog det bedste, som man kan ønske for sin næste.”