Omskæringen dæmper sexlysten

Det er urimeligt, at det fortsat er tabu at tale om, at man med omskæringen fratager drengen en stor del af den seksuelle nydelse ved samlejet, skriver journalist og forfatter Kjeld Koplev

Drengeomskæringen skete oprindeligt slet ikke af religiøse grunde, men, som hos pigerne, alene af seksuelle. Der er derfor ingen grund til religiøst at hæge om omskæringsritualet, skriver Kjeld Koplev.
Drengeomskæringen skete oprindeligt slet ikke af religiøse grunde, men, som hos pigerne, alene af seksuelle. Der er derfor ingen grund til religiøst at hæge om omskæringsritualet, skriver Kjeld Koplev. Foto: vadymvdrobot - Fotolia.

Det faktum, at omskæringen dæmper sexlysten og den seksuelle formåen, bliver for det meste negligeret. Der tales heller ikke om de omskårne drenges forringede formåen og lyst ved onani. Måske fordi det er pinligt at debattere offentligt.

Det er vigtigt at tale om drengenes rettigheder til eget legeme, og det er virkningsfuldt at beskrive det urimelige i, at man bortopererer en sund del af en drengs legeme. Men det er urimeligt, at det fortsat er tabu at tale om, at man med omskæringen fratager drengen en stor del af den seksuelle nydelse ved samlejet – og ikke mindst vanskeliggør hans muligheder for onani.

Ved omskæringen fjerner man forhuden – den del af penis, der er fuld af nerver og lystcentre. Ved omskæringen lægges penishovedet blot, og i løbet af kort tid ”hærdes” det ved hele tiden at gnides mod drengens undertøj, så det bliver stadig mindre følsomt. På samme måde som man får hård hud på tæer og hæle, hvis man i længere tid går barfodet.

Det er omkring det seksuelle, at tampen for alvor brænder, og der er stærke paralleller til den forbudte pigeomskæring. Her fjerner man klitoris hos de små piger, for at de aldrig skal opnå nogen seksuel lystfølelse.

Drengeomskæringen skete oprindeligt slet ikke af religiøse grunde, men, som hos pigerne, alene af seksuelle. Der er derfor ingen grund til religiøst at hæge om omskæringsritualet.

Lad os fortsætte og forstærke kampen mod omskæring og lemlæstelse af drengebørn – og holde det seksuelle aspekt for øje.

Kjeld Koplev, journalist og forfatter, Rude Vang 102, Holte