Oplysning og multikulturelle aktiviteter bør fremmes

EFTER AT HAVE LÆST artiklen DR-næstformand går til angreb på islamfest kunne man godt få den tanke, at Ole Hyltoft og Pia Kjærsgaard (DF) har glemt at tænke sig om, før de talte. Deres totale fordrejninger af islam, public service og begivenhederne før Anden Verdenskrig er misvisende.

Jeg ved ikke, hvad der er værst? Manglende faktuel historisk viden eller manglende evne til at formidle sig i et multikulturelt dansk samfund? Partiets holdninger bærer imidlertid præg af begge dele.

Det Islamiske Trossamfund mener, at DR bør roses for det, vi vil kalde et positivt initiativ. Oplysning om ramadan og eid-fejring til den danske befolkning er et vigtigt led i interaktionen i et multikulturelt Danmark. DR har forstået, hvad Dansk Folkeparti ikke har viden fremmer forståelse. Uden dialog og oplysning om andres religion og kultur udvikler vores samfund sig netop imod totalitære tilstande.

Det er Dansk Folkepartis retorik, der har paralleller til tiden inden Hitlers magtovertagelse, og ikke DRs eid-fejring, der jo kan bidrage til en afmystificering af de danske muslimers tro.

Islam bekender sig ingenlunde til krigerisk tro, som Hyltoft udtaler det. Faktisk betyder roden af selve ordet islam fred. Den er dialogbaseret, oplysende og dermed blandt andet også anti-nazistisk.

DANSK FOLKEPARTI taler nærmest om danskerne, som er de ikke i besiddelse af evnen til kritisk at sortere i medierne. Sagen er jo i virkeligheden såre simpel. Enhver, inklusive Pia Kjærsgaard, vælger jo frit, om de følger DRs programmer eller ej. Islams mål er aldrig at proppe nogen med noget.

Det er et historisk faktum, at fejringen af Hitlerjugend i 1930erne netop foregik, fordi nazisterne umiddelbart efter Hitlers magtovertalelse indførte skrap censur. De sørgede for, at kritikere af nazismen blev forhindret i at komme til orde. Bøger af anti-nazistiske forfattere blev kastet på bålet.

Følger man Dansk Folkepartis skrækindjagende idé om, hvad public service skal bestå i, ender det i værste fald med sådanne tilstande. Multikulturel aktivitet som blandt andet DRs initiativ bør fremmes og ikke boykottes med falske påstande som grundlag.

Oplysning er et must for det forstandige menneske.

Bettina Meisner er talskvinde for Det Islamiske Trossamfund