Orkesterchef: Kunsten tilbyder den korteste vej til aftabuisering af døden

Vejen til et mindre tabubelagt forhold til døden går dermed næppe via den kliniske forståelse af begrebet. Tværtimod går den korteste vej til aftabuisering af døden via kunsten, skriver direktør for Danmarks Underholdningsorkester

I musikkens verden skildres døden også på alverdens måder, uanset om vi snakker Mozarts "Requiem" eller Monty Pythons "Always Look on the Bright Side of Life", skriver orkesterchef.
I musikkens verden skildres døden også på alverdens måder, uanset om vi snakker Mozarts "Requiem" eller Monty Pythons "Always Look on the Bright Side of Life", skriver orkesterchef. Foto: Simon Læssøe/Ritzau Scanpix.

Som enhver psykolog vil kunne skrive under på, så er det af højeste vigtighed, at vi tager hånd om vores følelser. Faktisk er der alvorlige risici forbundet med at ignorere sine følelser. Det kan udløse både mentale og fysiske lidelser – alt fra stress, angst og depression til maveonde, søvnløshed og hjertesygdomme.

Der er næppe noget, der vækker stærkere følelser i os end døden –uanset om det er vores egen eller andres død, det drejer sig om. Derfor er der grund til at tage det alvorligt, når et flertal af danskere mener, at vi snakker for lidt om døden.