Prøv avisen
Mediekommentar

Der er plads til begejstring, når der er sport på P3

AaB med blandt andre Edison Flores på banen tabte i mandags til Lyngby. Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix

Sportsprogrammet Liga på P3 fungerer fordi værterne og reporterne har noget at byde på og derfor ikke behøver at forfalde til ligegyldig smalltalk – stik modsat flere andre programmer på kanalen, skriver Kurt Strand i mediekommentar

”Det her skal nok blive en god fodboldkamp; Lyngby har ikke vundet på hjemmebane endnu, men har leveret leveret en rigtig seværdig kamp mod OB, hvor de spillede 2-2... AaB er jo et af de bedste udehold; har slet ikke tabt på udebane i denne sæson… Så jeg ser ingen grund til, at det ikke skal blive en fin kamp.”

Ordene er fra ”Liga” på P3 mandag aften. DR-sportens kyndige fodboldkommentator, Andreas Kraul, er i gang med opvarmningen mellem solide Mads Langer- og Drake-hits.

Optimistisk føjer han til, at ”det er en fin fodboldaften, og det er en uge med superligakampe hver eneste dag, så lad os da endelig skyde det hele i gang med et ordentligt brag af en mandagskamp”.

Med ”Liga” har store, mellemstore og sommetider også mindre sportsbegivenheder fået en fremtrædende plads og daglig i radioen.

Programmet definerer sig selv som ”sportsunderholdning, hvor lytterne får alt at vide om de største og mest spektakulære begivenheder fra sportens verden”.

Undervejs er stemningen mestendels i top i et veloplagt miks på den klassiske P3-måde, hvor musik og journalistik går hånd i hånd. Fordi programmet, værterne og reporterne har noget at byde på og derfor ikke behøver at forfalde til ligegyldig smalltalk – stik modsat flere andre programmer på kanalen.

Eksempelvis det ligeledes daglige ”Lågsus”, hvor tomgang tilsat en overvældende mængde eder og forbandelser synes at skulle dække over fravær af substans mellem klokken 12 og 14.

Som P3 har tradition for gennem mere end et halvt århundrede, byder ”Liga” også på hurtige quizzer. Mandag aften – i ventetiden før kampstart i Lyngby – havde et af spørgsmålene afsæt i en nyhed om, at den tidligere socialdemokratiske statsminister Helle Thorning-Schmidt skal stå i spidsen for et nyoprettet DBU-udvalg for at sikre mere fokus på kvindefodbold. Og værterne ville gerne have svar på, hvad hun ellers laver. En lytter mente, at ”hun vist er noget i EU”, en anden måtte melde pas og først med en tredje igennem lykkedes det at få et godkendt svar med ”noget med Red Barnet”.

Og hvordan gik det så på Lyngby Stadion? Tjah, måske blev det knap så ”fin” en kamp, som forudskikket af Andreas Kraul.

Aalborgenserne måtte se sig udebane-besejret for første gang i sæsonen med et enkelt Lyngby-mål i kampens 50. minut. Men det var tæt på udligning i det absolut sidste minut efter fem minutters tillægstid i anden halvleg:

”Hjørnespark… Den kommer ind… Og der er mål... Nej! Den tager inderstolpen. Kæmpechance til AaB’erne, og så bliver der fløjtet af. Dramatisk afslutning; AaB’erne ligger i græsset….”

Men uanset resultatet var der – som aarhusianske Gnags konstaterede på sit album med samme titel i 1986 – plads til begejstring. Som næsten altid, når der er sport på P3. Fortsættelse følger hver dag mellem klokken 18 og 21.

Kurt Strand er journalist, vært og producent på P1’s ”Mennesker og medier”.