Politikeres troværdighed handler om en instinktiv tillid

I et tillidssamfund kan vi ikke kun bedømme toppolitikere ud fra deres saglighed. De er også nødt til at være værdige til, at man kan på tro på dem

Han blev vurderet som en af Danmarks mest troværdige politikere: Søren Pape Poulsen – formanden for Det Konservative Folkeparti. Men de seneste ugers usandheder om ægtemanden har slået skår i toppolitikerens politiske og personlige troværdighed.
Han blev vurderet som en af Danmarks mest troværdige politikere: Søren Pape Poulsen – formanden for Det Konservative Folkeparti. Men de seneste ugers usandheder om ægtemanden har slået skår i toppolitikerens politiske og personlige troværdighed. . Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix.

Han blev vurderet som en af Danmarks mest troværdige politikere: Søren Pape Poulsen – formanden for Det Konservative Folkeparti, der havde genrejst det gamle folkeparti fra et historisk lavpunkt og op mod udsigten til en ny storhed med ham som statsministerkandidat.

Men de seneste uger har hans troværdighed lidt et knæk efter sager om, at Pape Poulsen blandt andet fejlagtigt skulle have sagt, at hans nu snart forhenværende ægtemand var både jøde og nevø til præsidenten i Den Dominikanske Republik.