Poul Joachim Stender: De mange flygtninge sætter Europa i brand

Vi redder vores brændende skove, men ikke Europas kultur og kristendom og frihedsidealer, skriver præst og forfatter Poul Joachim Stender

Poul Joachim Stender er præst og forfatter.
Poul Joachim Stender er præst og forfatter. . Foto: Leif Tuxen.

Den forkætrede israelske premierminister Benjamin Netanyahu kom for nylig til at fortale sig ved et lukket EU-møde. Han regnede med, at mikrofonerne var slukket. Men det havde nogen åbenbart glemt at gøre. Derfor udtalte han sig om, at Israel var med i nogle af bombningerne i Syrien.

Det var ikke så overraskende. Israel bliver nødt til at beskytte sig. Dernæst sagde han, ifølge The Atlantic Magazine:

”Jeg tror, at Europa skal afgøre, om det vil leve og udvikles, eller om det vil skrumpe og forsvinde.” Herefter tilføjede han: ”Jeg ved, det er et chok for nogle af jer... Men sandheden er sandheden.”

Desværre er Netanyahu ikke en særlig agtet mand i Europa på grund af Israels bosættelsespolitik. Men han er, når vi ser bort fra bosættelsespolitikken, en klog statsmand. Det viser hans udtalelse om Europa, der burde være brølet ud for åbne mikrofoner i alle europæiske lande.

I øjeblikket brænder Europa. Og det er ikke bare skovene i Portugal, Spanien, Kroatien og andre steder, der er i brand. Flygtningene vælter ind over de græske og italienske grænser som en steppebrand. Det Europa, vi kender, er ved at smuldre væk. Det er blevet usikkert at leve i de europæiske hovedstæder.

Islam har fået mere og mere fodfæste og får det fortsat, fordi de kristne ikke kan finde ud af at føde så mange børn som muslimerne. Kristne asylansøgere forfølges i mange asylcentre af fanatiske muslimer. Ghettoer i storbyerne, hvor det livsfarligt at bevæge sig ind, vælter frem. Visse muslimske skoler, støttet økonomisk af demokratiske stater, vil ikke undervise i lighed, frihed, tolerance, kristendom.

Men værst af det hele: Det er en sandhed, som vi på grund af vores politiske korrekthed ikke ønsker at se i øjnene. Vi redder vores brændende skove, men ikke Europas kultur og kristendom og frihedsidealer.

Så spørgsmålet er derfor: Hvad vi skal gøre? Der er ingen tvivl om, at vi skal hjælpe de mennesker, der er på flugt fra krig, fattigdom. Men de skal hjælpes i deres nærområder. Europa bliver nødt til at bruge milliarder og milliarder af euro på den hjælp. Faktisk skulle der omgående udskrives en ekstra skat, så vi kan hjælpe flygtningene, hvor de kommer fra. Det vil koste os meget, det vil gøre Europa fattigere. Men hellere et fattigt Europa end slet intet Europa.

Det er nu, det skal afgøres, om Europa vil leve og udvikles eller skrumpe og forsvinde.

Poul Joachim Stender er præst og forfatter.