Prøv avisen
Debat

Præst: Også trossamfund skal sørge for ligestilling

Modelfoto. Foto: Paw Gissel

Med Hans Gammeltoft-Hansen som formand for Trossamfundsudvalget har man igen sat ræven til at vogte gæs, mener sognepræst Martin Corfix

I Berlin raser muslimske forældre mod ledelsen i deres børns børnehave, fordi man har ansat en pædagog, der er homoseksuel. I Holland er to homoseksuelle mænd, der holdt hinanden i hånden, blevet slået brutalt ned af en bande muslimske teenagere.

Som man læser den 1. april i Kristeligt Dagblad, går den tidligere ombudsmand Hans Gammeltoft-Hansen – heldigvis i mindretal – som formand for Trossamfundsudvalget i en ny rapport imod flertallet i udvalget, der gerne ser demokratiske principper og principper om ligestilling indført i alle trossamfund i Danmark.

Gammeltoft-Hansen har som før skyklapper på, når han hævder, at ligestilling ikke bør være lovkrav til trossamfund i Danmark under hensyntagen til, at allerede anerkendte og godkendte trossamfund måske ikke har mulighed for at opfylde betingelserne om ligestilling. Nej, men det er jo også derfor, at rapporten anbefaler det. Det bør være et krav! Status quo ønskes altså opretholdt af Hans Gammeltoft-Hansen, og vi skal dermed respektere ideologier, der ikke lader sig integrere i en vestlig, moderne verden.

Det er jo helt i tråd med de præster i folkekirken, der også gerne ser status quo opretholdt, når de bedyrer, at de ikke vil drive mission blandt de mange muslimer i deres sogne.

Præsten Hans Kristian Neerskov, der døde for nylig, huskes som den, der frygtløst etablerede Dansk Europamission og smuglede bibeler ind bag Jerntæppet til de kommunistiske lande, hvor det at eje en bibel var kriminelt. Neerskov kunne jo have resigneret under hensyntagen til, at styret i de kommunistiske lande ikke gjorde det muligt at opfylde disse betingelser for trosfrihed for nu at blive i Gammeltoft-Hansens sprogbrug. Men sådan er det jo stadig i mange lande i den arabiske verden i dag.

Nu befinder vi os altså bare i Danmark, så hvorfor er det lige, at de præster, der bor blandt en majoritet af muslimer, ikke ser dem som en missionsmark? Det kunne jo være, at man ved intens påvirkning kunne (om)vende en formodentlig majoritet af muslimers afsky for homoseksuelle og lære dem, at den, som er ren, jo kan kaste den første sten, som Jesus sagde det. Og nu, hvor de er i gang: at mænd og kvinder er lige.

Med Hans Gammeltoft-Hansen som formand for Trossamfundsudvalget har man igen sat ræven til at vogte gæs. Gad vide, hvad han havde ment om den forhenværende munk og professor Martin Luther, der uden hensyntagen til pavekirkens påbud blev en fri mand, da han sagde farvel til klostervæsenet og krævede misbrug stoppet og krævede reformer i kirken

Martin Corfix er sognepræst.