Dette er en kronik. Kronikken er udtryk for skribentens egen holdning. 

Professor emeritus: Er tiden løbet fra humaniora?

Mens Norge bruger flere penge på humaniora, skærer Danmark ned. Skal skaden gøres god igen, må kløften mellem folket og humanistiske intellektuelle overvindes, skriver kronikør

Kløften mellem folket og de humanistiske intellektuelle må overvindes, hvis humaniora skal have en fremtid i Danmark, skriver Poul Houe.
Kløften mellem folket og de humanistiske intellektuelle må overvindes, hvis humaniora skal have en fremtid i Danmark, skriver Poul Houe. Foto: Kasper Palsnov/Ritzau Scanpix.

Tilfældet ville at jeg for nylig på samme dag først afsendte en anmeldelse af en engelsk udgave af nordmanden Jon Fosses sidste såkaldte septologi-bind og dernæst aftalte datoen for et college-foredrag om Herman Bang i anledning af en ny engelsksproget antologi af dennes kortprosa.

Uvilkårligt fik de to gøremål mig til at reflektere over nordisk digtning de sidste hundrede år; men bedst som jeg opløftedes ved tanken om at have brugt mit liv på denne gren af humaniora, dukkede en mail op i min indbakke med en link, der efterlod skår i glæden.