Professor emeritus: Hun er jo det nærmeste, vi i dansk politik kommer en Donald Trump

Efter min mening er Sørine Gotfredsens kritik aldeles helt forfejlet, og det skyldes, at hun – som så mange andre kommentatorer – fuldstændig undervurderer Støjbergs farlighed, skriver Svend Andersen

Sørine Gotfredsen skrev den 21. juli, at et interview med en Støjberg-tilhænger er ”det mest ondskabsfulde interview, jeg har hørt i år”.
Sørine Gotfredsen skrev den 21. juli, at et interview med en Støjberg-tilhænger er ”det mest ondskabsfulde interview, jeg har hørt i år”. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix. .

I sin mediekommentar den 21. juli kritiserer Sørine Gotfredsen i skarpe vendinger et interview i radioudsendelsen ”Detektor”. Det pågældende indslag handlede om, hvorvidt Inger Støjberg ”siger, hvad hun mener”, sådan som hun selv hævder. Man mindede om, at hun ved folkeafstemningen om det danske retsforbehold talte for et ja, men mente nej. Nu ønskede Detektor-redaktionen så at finde ud af, om denne selvmodsigelse anfægter Støjbergs tilhængere. Til det formål førte man en telefonsamtale med en vis Lilian, der i et Facebook-opslag havde tilkendegivet sin ”1000 procents” tilslutning til Støjberg.

Sørine Gotfredsen finder den fem minutter lange samtale ”ubehagelig og meningsløs”, ja, ”det mest ondskabsfulde interview, jeg har hørt i år”. Blandt flere mulige forklaringer nævner hun manglende respekt for ”hele den jyske bevægelse” og et ønske om ”at udstille den 'type', der især menes at repræsentere den”.