Reformationsfejring fortsætter hjernevask af børn og voksne

Foto: Illustration: Søren Mosdal

Ærkekomisk blev det, da Løkke Rasmussen uden slinger i valsen læste højt, at vi kan takke Luther for, at religion og politik blev adskilt. Aldrig er den reformatoriske sammenfiltring af stat og kirke vel blevet udstillet på mere humoristisk vis, skriver Bjørn Thomassen

Festlighederne i forbindelse med reformationsjubilæet præger det danske landskab i disse tider. Grundlovsdag blev vi vidner til en pompøs reformationsgudstjeneste i Haderslev Domkirke. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) havde til lejligheden bestilt en tale, der på suveræn vis sammenfattede hele kongerækken af Luther-myter: at Luther satte mennesket frit, at Luther lærte os at være kritiske, at Reformationen førte til velfærdsstaten, og at Luther satte en folkeoplysning i gang, ”som vores demokrati er groet af”.

Ærkekomisk blev det, da Løkke Rasmussen uden slinger i valsen læste højt, at vi kan takke Luther for, at religion og politik blev adskilt. Således talte Rasmussen, mens han som statsminister stod på talerstolen midt i statskirken, foran de statsansatte biskopper – og foran monarken, der pr. lov skal være medlem af statskirken, og som sammen med Folketinget udgør kirkens øverste myndighed. Aldrig er den reformatoriske sammenfiltring af stat og kirke vel blevet udstillet på mere humoristisk vis.

Ja, underholdende skal det være. Og for nu at sikre at underholdningen når ud til de mindste, har den folkekære børne-entertainer

Prøv avisen gratis i en måned
Du kan få adgang til denne artikel og Kristeligt Dagblad i en måned helt uden omkostninger.
Allerede abonnent? Log ind.

Kommentarer

Du skal have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.