Replik fra sundhedsministeren: Jeg påtager mig gerne mit ansvar

Sophie Løhde undrer sig over anklager om, at hun løber fra sit politiske ansvar

I vores forslag til finansloven 2017 viser regeringen endnu en gang, at vi prioriterer sundhed højt og ønsker at tilføre sundhedsvæsenet endnu flere penge, skriver Sophie Løhde.
I vores forslag til finansloven 2017 viser regeringen endnu en gang, at vi prioriterer sundhed højt og ønsker at tilføre sundhedsvæsenet endnu flere penge, skriver Sophie Løhde. Foto: Liselotte Sabroe.

SOM SUNDHEDS- og ældreminister arbejder jeg hver dag på at gøre et godt sundhedsvæsen endnu bedre.

Det er mit ansvar at udstikke de politiske retningslinjer med respekt for faglige input.

Det er ikke alt, der kan gøres op i penge, men hvis vi skal gøre den høje kvalitet i behandlingen endnu bedre, så forudsætter det blandt andet, at regeringen er parate til at investere i sundhedsvæsenet, og det er vi.

Regeringen har tilført sundhedsvæsenet 2,4 milliarder kroner ekstra i 2016, et væsentligt højere løft, end den forrige regering lagde for dagen, og søsat omfattende planer for både mennesker med demens, den ældre medicinske patient og senest nuværende og kommende kræftpatienter i en ny Kræftplan IV.

I vores forslag til finansloven 2017 viser regeringen endnu en gang, at vi prioriterer sundhed højt og ønsker at tilføre sundhedsvæsenet endnu flere penge. Blandt andet ved at give kræftområdet et markant løft.

Derfor undrer det mig også, at sygeplejerske Mads Dippel Rasmussen i sit indlæg i Kristeligt Dagblad den 31. august mener, at jeg løber fra mit politiske ansvar med at få enderne i sundhedsvæsenet til at nå sammen.

Fra regeringens side har vi som sagt tilført regionerne flere penge. Men det er i vidt omfang op til den enkelte region at anvende de penge, som ikke er øremærket til specifikke formål, hvor regionen vurderer, at der er størst brug for dem.

De folkevalgte regionspolitikere har altså ansvaret for, at den enkelte borger i en given region får den rette behandling på det rette sted. Samtidig ligger der også et ledelsesansvar i at sikre et ordentligt arbejdsmiljø for de mange dygtige medarbejdere i sundhedsvæsenet.

Jeg forstår godt, at Mads Dippel Rasmussen er forarget over den praksis, der tilsyneladende har været på sygehuset i Køge, med at bedøve patienter unødigt, angiveligt for at kunne nå andre arbejdsopgaver. Det er uacceptabelt i et moderne sundhedsvæsen at have den kultur.

Jeg kan også læse ud af debatindlægget, at Mads Dippel Rasmussen er en dedikeret sygeplejerske, som ønsker at gøre det bedst mulige for sine patienter.

Det glæder mig, og jeg håber, at hans ønske om bedre brug af ressourcerne bliver hørt de rigtige steder.

Sophie Løhde (V) er sundheds- og ældreminister.