Rigmands Twitter-køb skaber bekymring: Hvad vil han egentlig?

Hvad vil Elon Musk, verdens rigeste mand, med opkøbet af det sociale medie Twitter? Kritikere frygter, at tonen bliver mere hadefuld og fyldt med falske nyheder, hvis der løsnes op for moderationen

Elon Musk (billedet) ”kan fyre alle Twitters moderatorer og kontrollanter, hvis han har lyst, men der vil ikke gå lang tid, før han bliver nødt til at genansætte dem,” mener Eric Heinze, der er juraprofessor ved Queen Mary University of London.
Elon Musk (billedet) ”kan fyre alle Twitters moderatorer og kontrollanter, hvis han har lyst, men der vil ikke gå lang tid, før han bliver nødt til at genansætte dem,” mener Eric Heinze, der er juraprofessor ved Queen Mary University of London. . Foto: Reuters/Ritzau Scanpix.

Det er ikke normalt, at FN appellerer til private virksomheder om at have øje for menneskerettighederne. Men intet synes at være normalt ved Elon Musks opkøb af internetvirksomheden Twitter, siden verdens rigeste mand den 28. oktober for cirka 330 milliarder kroner gennemførte købet af hjemmesiden, hvor millioner af mennesker deler korte beskeder med omverdenen. 

Eksperter vurderer, at Twitter i dag er helt central for den offentlige samtale. Politikere, politi, meningsdannere, journalister og helt almindelige borgere udveksler konstant informationer, kommentarer og holdninger med hinanden på det digitale bytorv.