Dette er en kronik. Kronikken er udtryk for skribentens egen holdning. 

Salmernes Bog kan være en vej til ny bibelfordybelse

Salmernes Bog er en stor salmeskat med et enestående potentiale for pilgrimme, som er på rejse ind i det spirituelle og bibelske univers

"Denne sommer har jeg for alvor mærket denne gnist fra salmerne. Det har været en øjenåbner og personlig berigelse at læse og bede sig ind i Salmernes Bog salme for salme," skriver kronikøren. Genrefoto.
"Denne sommer har jeg for alvor mærket denne gnist fra salmerne. Det har været en øjenåbner og personlig berigelse at læse og bede sig ind i Salmernes Bog salme for salme," skriver kronikøren. Genrefoto. . Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix.

Ingen anden bog i Bibelen favner indholdsmæssigt så bredt og nuanceret, og samtidigt så eksistentielt inddragende. Salmerne formulerer bønner, tro, erfaring og engagement i en bred vifte af alle Bibelens temaer, og de har potentialet til at skabe en ny trang og praksis for bibellæsning.

Bibellæsning er ofte en udfordring for det moderne menneske. Bibelen er i dag vanskeligere at bruge og forstå, fordi der ikke som i tidligere tider formidles solid bibelkundskab i skolen og kirken. Desuden er mit indtryk fra flere samtaler med teologer og præster, at de ofte mest får læst Bibelen som led i deres faglige formidling af bibelstoffet, men ikke i den personlige praksis. Også i de kristne ungdomsmiljøer er der sjældent fokus på den regelmæssige og vanedannende gennemlæsning af hele Bibelen.