Signalforvirring fra Venstre på flygtningeområdet

Hvad er et ord værd, hvis man ikke kan regne med det? Søren Krarup mener, at regeringen løber fra sine løfter på flygtningeområdet

Støjberg virker hæderlig og troværdig, men hvorfor siger hun nej til flere indvandrere i Danmark, hvorefter hun forresten siger, at hun vil integrere de flygtninge, som hun og regeringen modtager? spørger tidligere folketingspolitiker Søren Krarup (DF).
Støjberg virker hæderlig og troværdig, men hvorfor siger hun nej til flere indvandrere i Danmark, hvorefter hun forresten siger, at hun vil integrere de flygtninge, som hun og regeringen modtager? spørger tidligere folketingspolitiker Søren Krarup (DF). Foto: Liselotte Sabroe

Jeg har megen sympati for Venstre og for de to ministre, jeg vil sige et par ord, og jeg har også haft sympati for deres statsminister, Lars Løkke Rasmussen.

Også selvom jeg har svært ved at tilgive ham, at han før valget lover mig, at han ikke vil acceptere flere flygtninge til Danmark, hvorefter han rejser ned til den overfromme, falske tyske kansler Merkel og lader sig overtale til at modtage 1000 flygtninge.

Hvad er et ord værd, Løkke, hvis man ikke kan regne med det? Hvorfor lyve for os vælgere? Men det er ikke Løkke, jeg vil sige et par ord, men først udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg og derefter justitsminister Søren Pind.

Støjberg først. Hun virker hæderlig og troværdig, men hvorfor siger hun nej til flere indvandrere i Danmark, hvorefter hun forresten siger, at hun vil integrere de flygtninge, som hun og regeringen modtager?

Hvis hun vil integrere flygtninge, gør hun dem jo til indvandrere. At integrere er at gøre de ankomne til en del af det danske folk. Flygtninge skal derfor ikke integreres, men støttes og hjælpes, indtil de kan komme hjem. Sådan tog Danmark i 1945 imod en kvart million tyske flygtninge.

De blev indkvarteret i flygtningelejre, fik mad og drikke og god pasning, men som flygtninge skulle de naturligvis tilbage til Tyskland, og i 1949 rejste den sidste tyske flygtning hjem - i øvrigt med taknemmelighed mod Danmark.

Sådan er det med flygtninge, Inger Støjberg. At ville integrere flygtninge er at ændre deres status - fra flygtning til indvandrer. Men Danmark er ikke og skal ikke være et indvandrerland.

Danmark er en nation. Danmark er danskernes fædreland. For Danmarks og danskernes skyld skal det derfor være flygtninge, ikke indvandrere, som vi modtager.

Det var det ene ord til Venstre. Det andet er til Søren Pind, min gamle ven og medforfatter til den fortræffelige bog ”Kære Søren” fra 2003.

Hvorfor, Søren Pind, begynder du at optræde med fine følelser og dyrker noget, du kalder ”empati” i forhold til de fremmede, som din upålidelige regeringschef imod sit givne ord slæber til Danmark?

Din ”empati” er os uvedkommende, for du er justitsminister. Du skal forholde dig til loven, ikke til dine følelser.

Du kan være ”empatisk”, når dommen er afsagt, og beslutningen er truffet, men at begynde med noget så vammelt som ”empati” er under dit niveau og den saglighed, du var i besiddelse af, da vi talte og skrev sammen.

Jeg er bange for, at du er blevet smittet af det ukristelige misbrug af begrebet ”næstekærlighed”, som nu florerer i den toneangivende danske offentlighed, medierne ikke mindst, hvor man hengiver sig til en selvgodhed og sentimentalisering, der er direkte vammel og en grov forfalskning af kristendommens forkyndelse af kærlighed til næsten.

Det er under dit niveau. Du bør skamme dig over din ”empati” som offentligt argument.

Søren Krarup er pastor emeritus og tidligere folketingspolitiker (DF)