Dette er en kronik. Kronikken er udtryk for skribentens egen holdning. 

"Socialminister, lyt nu til handicaporganisationerne, de faglige organisationer og de mange fagfolk"

15 års dårlige, politiske beslutninger på handicapområdet har nu voldsomme konsekvenser. Socialminister Astrid Krag (S) må handle omgående, inden folketingsvalget indfinder sig

"Der er et kæmpe behov for en grundlæggende forandring af den måde, handicapområdet er organiseret på," skriver kronikøren. Genrefoto.
"Der er et kæmpe behov for en grundlæggende forandring af den måde, handicapområdet er organiseret på," skriver kronikøren. Genrefoto. . Foto: Maskot/Ritzau Scanpix.

I en nylig leder i Kristeligt Dagblad beskrives det, hvordan kommunale afgørelser på handicapområdet i stort omfang bliver omgjort af Ankestyrelsen. Lederen stiller samtidig det nærliggende spørgsmål: Hvorfor det forholder sig sådan?

Det kan unægtelig fremstå noget nær gådefuldt, at der i mere end hver tredje sag er fejl og mangler i den kommunale sagsbehandling, når det gælder hjælp til mennesker med handicap. Når det gælder børnehandicapområdet er det endda hver anden. Hvad kan dog være forklaringen på, at netop borgere med handicap oplever en så rystende ringe retssikkerhed i deres møde med offentlige myndigheder?