Sørine Gotfredsen: Det er inspirerende at se andre begå de fejl, man udmærket ved, at man bør undgå

I programmet "Alkoholeksperimentet" sætter fire kvinder og TV 2 fokus på ulemperne ved et lemfældigt alkoholindtag. Det ender opbyggeligt, skriver Sørine Gotfredsen, der har set med

Tv-vært Cecilie Hother, sangerinde Zindy Laursen, skuespiller Carla Mickelborg og kommunikationsrådgiver Anna Thygesen, har alle et temmelig afslappet forhold til alkohol ved programmets start.
Tv-vært Cecilie Hother, sangerinde Zindy Laursen, skuespiller Carla Mickelborg og kommunikationsrådgiver Anna Thygesen, har alle et temmelig afslappet forhold til alkohol ved programmets start. Foto: Impact TV 2.

I ”Alkoholeksperimentet” har kommunikationsrådgiver Anna Thygesen, tv-vært Cecilie Hother, sangerinde Zindy Laursen og skuespiller Carla Mickelborg i to programmer, hvoraf det sidste blev sendt i tirsdags, fået kortlagt deres sundhedstilstand og gennemført en alkoholfri måned for at lære, hvad det gør ved organismen ikke at drikke. Det er selskabelige kvinder, som drikker relativt tankeløst hver uge, og som efter fem-seks glas kan grine ad stort set alt og synge Thomas Helmig-sange og virkelig more sig, som det hedder. Det talent er ikke alle betroet, og det er den lidt lalleglade drikfældighed, der her portrætteres.

Rent fysiologisk bliver man ikke stort klogere, da det næppe forbløffer mange, at man tager på i vægt af at drikke, sover dårligere, og at ens lever belastes. Til gengæld er det interessant at høre kvinderne forklare, hvorfor de drikker så meget, for mens det er indlysende hyggeligt af og til at få et glas cava til sine saltstænger, leder mange efter årsagen til, at alkoholkulturen i dette land er løbet løbsk.