Sørine Gotfredsen får næsten lyst til at blive sportsjournalist igen: Endelig er der noget på spil

Jeg siger ikke, at spillerne i Qatar har pligt til hver dag at råbe deres holdninger ud overalt, men Kasper Hjulmands kvalfulde ansigt indikerer, at nogle sportsfolk begynder at indse konsekvensen af år efter år at leve med en trælbunden samvittighed

Kasper Hjulmands kvalfulde ansigt indikerer, at nogle sportsfolk begynder at indse konsekvensen af år efter år at leve med en trælbunden samvittighed, skriver Sørine Gotfredsen.
Kasper Hjulmands kvalfulde ansigt indikerer, at nogle sportsfolk begynder at indse konsekvensen af år efter år at leve med en trælbunden samvittighed, skriver Sørine Gotfredsen. . Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix.

Meget har siden ændret sig, for fodboldverdenen har ændret sig, og VM i Qatar kan blive en slags milepæl. Nu handler det om menneskerettigheder, ytringsfrihed og personlig overbevisning, og landstræner Kasper Hjulmands triste ansigt udgør et symbol på det.

Dertil også hans ord, da han i tirsdags efter kampen mod Tunesien sagde: ”Der er så meget, jeg har lyst til at sige. Der er så meget, jeg har lyst til at gøre.”