Sørine Gotfredsen: "Hvem holder masken?" rummer en panisk længsel efter konstant intensitet

"Hvem holder masken?" på TV 2 er blevet kaldt et af de dummeste tv-programmer, der nogensinde er opfundet. Programmet skaber en ubehagelig følelse af tomhed, skriver Sørine Gotfredsen

"Hvem holder masken?" på TV 2 er blevet kaldt et af de dummeste tv-programmer, der nogensinde er opfundet. Kendte danskere klæder sig ud, hvorefter fire kendte detektiver skal gætte, hvem der gemmer sig bag masken.
"Hvem holder masken?" på TV 2 er blevet kaldt et af de dummeste tv-programmer, der nogensinde er opfundet. Kendte danskere klæder sig ud, hvorefter fire kendte detektiver skal gætte, hvem der gemmer sig bag masken. Foto: Lasse Lagoni/TV 2.

På TV 2 kan man for tiden om fredagen se et underholdningsprogram, der er blevet beskyldt for at være omtrent det dummeste, der endnu er opfundet. ”Hvem holder masken?” hedder det og går ud på, at nogle halvkendte danskere klæder sig ud som for eksempel en paddehat, en torsk eller en softice og optræder amatøragtigt på en scene, hvorefter et panel af såkaldte ”detektiver” skal gætte, hvem der gemmer sig i kostumet.

To af disse detektiver, de satiriske skuespillere Peter Frödin og Frederik Cilius, forsøgte forleden i ”Go' aften Live” på TV 2 at forsvare programmet. De mente, at det slet og ret er sjovt og skaber glæde, og herudover udtrykte Frederik Cilius stor træthed ved forestillingen om, at underholdning ikke må være fladpandet. For hvad er problemet?