Sørine Gotfredsen: Lise Nørgaard besad en gammeldags integritet, men Mikael Bertelsen gav ikke plads

Den afdøde journalist og forfatter ville ikke påføre andre sin egen sorg. I interviewprogrammet "Det sidste ord" viste Lise Nørgaard, at selvbeherskelse frem for selvudlevering var en dyd i hendes gammeldags integritet

Inden sin død medvirkede Lise Nørgaard i optagelsen af et interview i serien "Det sidste ord" på TV 2 med vært Mikael Bertelsen.
Inden sin død medvirkede Lise Nørgaard i optagelsen af et interview i serien "Det sidste ord" på TV 2 med vært Mikael Bertelsen. Foto: Simson&Zartov/TV 2.

Af årsager, jeg ikke har helt styr på, har Lise Nørgaard trods sit 105 år lange liv fyldt meget lidt i min horisont. Som stort set alle danskere er jeg hende taknemmelig for at have opfundet Korsbæk og persongalleriet i ”Matador”, men derudover var hun for mig en lidt fjern figur.

Af samme grund forventede jeg mig ikke meget af den seneste udgave af ”Det sidste ord”, hvor journalist Mikael Bertelsen har interviewet store personligheder, hvorefter optagelsen opbevares på Det Kongelige Bibliotek, indtil de er døde.