Sørine Gotfredsen: Når mit landshold stiller op, følger jeg med

Det kunne have været smukt, hvis Danmark og ligesindede for længst havde afskrevet VM i Qatar, men det skete ikke. Derfor skal jeg se VM, skriver Sørine Gotfredsen

Nogle danske fans har fundet vej til Doha i Qatar, resten må se med hjemmefra, skriver Sørine Gotfredsen. På billedet skriver Simon Kjær autografer inden fodboldlandsholdets træning.
Nogle danske fans har fundet vej til Doha i Qatar, resten må se med hjemmefra, skriver Sørine Gotfredsen. På billedet skriver Simon Kjær autografer inden fodboldlandsholdets træning. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix.

Spørgsmålet har længe præget stort set alle medier, og nu skal beslutningen tages. Som bekendt er det en betragtelig skandale, at Qatar i sin tid blev udnævnt til VM-vært. Det internationale fodboldforbund, Fifa, lod sig købe af den rige oliestat, skønt landet ikke ejer seriøs fodboldkultur, har så hedt et klima, at turneringen må afvikles om vinteren – og ikke mindst befinder sig langt fra vores opfattelse af respekt for individet. Hvad enten det drejer sig om fattige arbejdere, homoseksuelle eller kvinder.

Det er et upassende sted at holde verdens største fodboldfest, og dette VM udgør en milepæl i vores forvirrede forsøg på i en global verdensorden at opføre os anstændigt. Der gøres derfor mange krumspring for at finde balancen i synet på den begivenhed, der normalt i sin essens udgør en kulturel fest, der i nyere tid hvert fjerde år er blevet et næsten magisk omdrejningspunkt for vor civilisations fortælling.