Sørine Gotfredsen undrer sig: Føler Tesfaye og Dybvad kaldet?

Agtelsen for det livslange kald er for nedadgående, hvilket også ligger implicit i tidens tro på, at et individ reelt hver morgen kan føle sig som noget andet end dagen før, skriver Sørine Gotfredsen

Kaare Dybvad Bek (S) overtager Mattias Tesfayes (S) post i udlændinge- og integrationsministeriet, det vel mest værdiladede og udskældte ministerium af dem alle, skriver Sørine Gotfredsen.
Kaare Dybvad Bek (S) overtager Mattias Tesfayes (S) post i udlændinge- og integrationsministeriet, det vel mest værdiladede og udskældte ministerium af dem alle, skriver Sørine Gotfredsen. . Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix. .

Jeg har aldrig brudt mig om øjeblikket, hvor én minister overgiver sit ministerium til en anden. Der er noget foruroligende ved, at magt og ansvar så brat kan skifte ejermand, og den velkendte ceremoni fandt sted i mandags på grund af Nick Hækkerups (S) bratte afsked med dansk politik.

Mens de politiske tv-kommentatorer atter erobrerede skærmen med alt for lange analyser af stort set ingenting, udover hvad ethvert avislæsende menneske allerede ved, faldt der dog på P1 i mandags en interessant bemærkning. Kommentator Hans Engell berørte her muligheden af, at nutidens politiker mere og mere ser sit virke som et erhverv, og ikke som et kald. Pludselig vil de noget andet.