Sognepræst: Der er snart ingen grænser for, hvad folk kan få hjælp til i tv-programmer

Almindelige mennesker kan få hjælp til hvad som helst i tv-programmer. Dating, vægttab, huskøb og nu også oprydning. Hvad bliver dog ikke det næste, spørger sognepræst Jesper Bacher, der har set TV 2-programmet ”Vi drukner i rod”

I programmet "Vi drukner i rod" skal de deltagende familier skære halvdelen af deres ting fra. Og hvad skal vi egentlig også med alle de ting, spørger Jesper Bacher.
I programmet "Vi drukner i rod" skal de deltagende familier skære halvdelen af deres ting fra. Og hvad skal vi egentlig også med alle de ting, spørger Jesper Bacher. Foto: Anders Brohus/TV 2.

”Det ligner jo Jerusalems ødelæggelse”. Sådan kommenterede min salige mor sommetider tilstanden på mit drengeværelse. Således blev der trukket en linje fra romernes indtagelse af Jerusalem i år 70 og til mit rod. Ganske vist var jeg ikke blevet invaderet af fjendtlige tropper, men sommetider er man jo sin egen værste fjende.

Man kan få samme tanke, når man ser hjemmene i TV 2-programmet ”Vi drukner i rod”. Endnu et af disse programmer, som ikke bare rapporterer og orienterer, men intervenerer i menneskers liv for at hjælpe og bistå dem med dette eller hint. Det sker selvfølgelig efter invitation og ganske frivilligt, og der er snart ikke ende på de programmer, som er skåret over den læst. Medierne hjælper folk med at finde og bevare kærligheden, blive gift, sælge og købe hus, tabe sig og blive sunde, få styr på økonomien, gøre rent og nu også med at rydde op.