Sognepræst: Et værtshus kan faktisk fortælle et lille stykke Danmarkshistorie

”Værtshushistorier” på DR 2 viser, hvordan et værtshus kan faktisk fortælle et lille stykke Danmarkshistorie. Ja, det kan oven i købet fortælle et stykke kirkehistorie

Bent Bro fra bandet ”Tørfisk” fortalte historien om det første værtshus i Thyborøn i genudsendelsen af ”Værtshushistorier” på DR 2.
Bent Bro fra bandet ”Tørfisk” fortalte historien om det første værtshus i Thyborøn i genudsendelsen af ”Værtshushistorier” på DR 2. Foto: DR.

Engang havde jeg den lykke at frekventere et stamværtshus. Sådant et værtshus, hvor stemningen er god, og ordet flyder lige så frit som fadøllen, er en social oase. Her har man hjemme uden for hjemmet, og her sidder man til bars med mange typer og personligheder. Vel drikkes der, men den lifligste drik er samværet og samtalerne. Nu er det efterhånden mange år siden, jeg i egenskab af stud.theol. var kendt som ”pastoren” på Toga Vinstue i det indre København, men minderne er gyldne og tømmermændene for længst forduftet.

Og selvom man ikke er værtshusgænger, kan man godt lægge øre til en værtshushistorie. Nu tænker jeg ikke på fuldemandssnak, men et værtshus kan faktisk fortælle et lille stykke Danmarkshistorie. Ja, det kan oven i købet fortælle et stykke kirkehistorie.