Sognepræst: Hvis de unge vil dyrke yoga i kirken, skal vi lade dem

Den unge generation vil gerne være en del af kirken og kristendommen, men kan ikke se sig selv i liturgien, oplever sognepræst

Kirkerne behøver ikke at gå på kompromis med troen for at lokke unge til. På billedet ses en konfirmation med boksetema fra 2021.
Kirkerne behøver ikke at gå på kompromis med troen for at lokke unge til. På billedet ses en konfirmation med boksetema fra 2021. Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix.

Når det drejer sig om at involvere og engagere alle under 14 år og over 60, så er folkekirken Danmarks førende ekspert, måske kun overgået af Danmarks Radio. Og ligesom Danmarks Radio har vi også et ansvar over for befolkningen for ikke bare at opdrage og danne dem, men også for at møde dem, hvor de er.

De unge voksne, som vi kalder dem i kirkeregi, kommer kun til os, når lokummet står i flammer. Vi har prøvet at lokke dem med musik, foredrag eller sorggrupper, og sandheden er, at de tørster efter religion, de taler bare ikke vores sprog. Deres sprog er kroppens sprog, og de vil hellere have meditation end salmesang, og hellere bruge kroppens initiation end hovedets tunge lærdom til at besvare deres spørgsmål. 

Dette er en kronik. Kronikken er udtryk for skribentens egen holdning.