Sognepræst: Yoga i kirken gør folk til hinduer

Hvis det kristne indhold fyldes i yoga, er der måske noget at tale om. Men at bringe yogas indhold ind i kirken – det bliver man hindu af

Sognepræst Jens Dammeyer er ikke begejstret for, at der udføres yoga i danske folkekirker. - Foto: Kristeligt Dagblad/Arkivfoto.
Sognepræst Jens Dammeyer er ikke begejstret for, at der udføres yoga i danske folkekirker. - Foto: Kristeligt Dagblad/Arkivfoto. .

Tak til sognepræst Tue Ravn for et kig ind i, hvad ”yoga i kirken” indeholder, som beskrevet i en kronik.

Et mål er at opnå enhed med ”ens eget højere selv. Den idé har vi jo også i vores kirkelige tradition, når vi taler om at komme i kontakt med sin indre Kristus-natur”, som det hedder i kronikken.

Hvor præcis finder Tue Ravn ”ens eget højere selv” eller ”kontakt med sin indre Kristus-natur” i ”vores kirkelige tradition”? Formuleringerne er ren hinduisme og buddhisme.

Alle mennesker har Buddha-natur, siger buddhisterne. De siger også, at Kristus blot er en anden udgave af Buddha. Derfor er Buddha-natur og Kristus-natur det samme. ”Det højere selv” er det højere erkendelsesplan, man stræber efter ved at dyrke yoga.

Men hvorfor skulle Kristus dø, hvis vi kan finde frelsen i os selv med vores egen højere erkendelse?

Hvis det kristne indhold fyldes i yoga, er der måske noget at tale om. Men at bringe yogas indhold ind i kirken – det bliver man hindu af.

Jens Dammeyer er sognepræst i Notmark Kirke, Augustenborg.