Prøv avisen
Debat

Er der ingen, der griller uden promiller?

Også alkoholproducenterne har udnyttet grillsæsonen til egen fordel, så vi er nået dertil, at der kan være grund til bekymring, og man må spørge: ”Er der ingen, der griller uden promiller?”. Modelfoto.

Det, der skulle være en fredelig grillaften for familien, kan meget let blive lige det modsatte på grund af alkoholen, skriver Kamma Ankjærø

Engang var det kaffekanden, Madam Blå, og måske hjemmebag, der var traktementet, når familien hyggede sig udendørs en lun sommeraften.

I dag er det ikke liflig kaffeduft, der breder sig i haverne, men røg og damp fra gasgrillen, der godt kunne minde om en mindre kanon, der er kørt i stilling.

Og for nu at blive i militærsproget, skal udstyret være i orden, når der grilles. På grillpladsen skal der – i hvert fald ifølge reklamerne – forefindes: grillhandsker, grillbestik, grillspyd, grillbørste, grillplade i støbejern, digitalt grilltermometer, børste til rensning af gasgrill med mere.

Dertil kommer så alle reklamerne for det, der skal grilles: grillpølser, grillkoteletter, grillsvinekam, grillbryststykker, herregårdssteg, plankebøffer, skinkeschnitzler og så videre.

Også alkoholproducenterne har udnyttet grillsæsonen til egen fordel, så vi er nået dertil, at der kan være grund til bekymring, og man må spørge: ”Er der ingen, der griller uden promiller?”.

I en reklame for en Grill Akvavit stod der, at den er ”specielt komponeret til grill-måltidet og andre kødorienterede måltider. Dens sødme harmonerer perfekt med den let røgede og krydrede smag, som fremkommer, når kød marineres og grilles”.

Det kan godt være, at Grill Akvavitten harmonerer med marineret og grillet kød, men harmonerer den også med, at 122.000 børn lever i familier med alkoholproblemer? Det, der skulle være en fredelig grillaften for familien, kan meget let blive lige det modsatte på grund af alkoholen.

Hvorfor skal disse familier overalt møde alkoholreklamer, fordi politikerne ligger under for en magtfuld alkohol-lobby og undlader at forbyde alkoholreklamer i det offentlige rum?

Kan politikerne med god samvittighed blive ved med at svigte alle disse ulykkelige børn? Er der ingen politikere, der griller uden promiller?

Kamma Ankjærø, Ny Munkegade 80, Aarhus C

Også alkoholproducenterne har udnyttet grillsæsonen til egen fordel, så vi er nået dertil, at der kan være grund til bekymring, og man må spørge: ”Er der ingen, der griller uden promiller?”. Modelfoto.