Sygeplejerske: Drop brugen af ordet sindssyg som slang

Det støder Inger-Lise Ørhede hver gang, hun hører ordet "sindssyg" blive brugt som slang. Hun ved, hvordan det er at have sindssygdom tæt inde på livet - og det er alt andet end sindssygt morsomt eller sindssygt godt

"Det stikker i hjertet på mange pårørende til sindslidende. Derfor denne appel. Drop brugen af ordet sindssyg som slang," skriver sygeplejerske Inger-Lise Ørhede. Arkivfoto.
"Det stikker i hjertet på mange pårørende til sindslidende. Derfor denne appel. Drop brugen af ordet sindssyg som slang," skriver sygeplejerske Inger-Lise Ørhede. Arkivfoto. . Foto: Martin Lehmann.

Jeg har gennem de seneste par år lagt mærke til, hvordan ordet ”sindssygt” har vundet indpas i det danske sprog.

Alle vegne, radio og tv indbefattet, lyder det: Det var sindssygt godt, det var sindssygt sjovt, det var helt sindssygt eller lignende i omtalen af snart sagt alt. Studieværterne i diverse tv-programmer har for alvor taget denne sprogbrug til sig, hvilket jeg kun kan beklage.

Det støder mig hver gang, jeg hører det. Jeg ved, hvordan det er at have sindssygdom tæt inde på livet. Det er alt andet end sindssygt morsomt eller sindssygt godt.

Det stikker i hjertet på mange pårørende til sindslidende. Derfor denne appel. Drop brugen af ordet sindssyg som slang.

Inger-Lise Ørhede, Oldager Allé 20, Skjern