Prøv avisen

Tørklæde og demokrati

"Ubegribelig beslutning", mener Jørgen Bülow Hansen om accepten af Asmaa Abdol-Hamids ret til at betræde folketingets talerstol iført tørklæde. - Foto: .

Det er ubegribeligt, at Folketingets præsidium accepterer, at Asmaa Abdol-Hamid kan betræde landets mest ærefulde talerstol iført sit muslimske tørklæde

Så endte det med, at Folketingets præsidium accepterer, at Asmaa Abdol-Hamid fra Enhedslisten kan betræde landets ærefulde talerstol iført sit muslimske tørklæde. Herfra kan hun frit fremføre sine synspunkter i demokratiets tjeneste.

Dette uagtet at netop dette klædningsstykke symboliserer en lovreligion, som på det skarpeste forbyder sine undersåtter at underlægge sig andre autoriteter, regimer, love eller overhoveder end dem, der påbydes dem i Koranen.

Ikke desto mindre proklamerer Abdol-Hamid, at beslutningen er en sejr for demokratiet. Altså det demokrati, hun ikke må underlægge sig ifølge den tro, hun påstår, at hun tilhører. Med andre ord: Enten er Abdol-Hamid ikke sandt troende muslim, eller også er hun ikke ærlig demokrat, og dermed ej værdig til at sidde i det danske folketing. Det er ubegribeligt, at Folketingets præsidium ikke har forstået, at det ikke alene har ret til at forsvare demokratiet, men pligt til det!

Jørgen Bülow Hansen,
Bygmarksvej 22,
Helsinge