Thranholm: Manu Sareen får himlens kræfter til at ryste

Gud opfattes af mange politikere som en gammel nisse hvis han da overhovedet eksisterer der ikke er fulgt med tiden. Og det er politikere sat til at råde bod på

Kirkeministeren og hans politisk ligesindede, der kæmper for at udviske forskellene på kønnene, og det vil jo sige at omdefinere mennesket til et intetkønsvæsen, er derfor med til at sætte hele kosmos ud af balance, skriver Iben Tranholm.
Kirkeministeren og hans politisk ligesindede, der kæmper for at udviske forskellene på kønnene, og det vil jo sige at omdefinere mennesket til et intetkønsvæsen, er derfor med til at sætte hele kosmos ud af balance, skriver Iben Tranholm. Foto: Kristian Brasen/ Denmark.

Kirkeligt set er idag skrevet af teolog og journalist Iben Thranholm.

FORLEDEN DUMPEDE for første gang nogensinde et kønsneutralt legetøjsjulekatalog for børn ned i danskernes postkasser.

Selvom Fætter BRs fremstilling af drenge, der leger med lyserøde Barbie-huse og sætter hår på pyntede dukker, har mødt en del kritik, så er der alligevel flere og flere, der mener, at det er en god udvikling at vise, at børn ikke skal lade sig begrænse af deres køn.

LÆS OGSÅ: Folkekirkens udløbsdato

I hvert fald hvis man spørger politikerne på Christiansborg. Radikale Venstre arbejder for at få indført kønsneutralitet i danske børnehaver, hvor børnene ikke skal kaldes han eller hun, men hen.

Den radikale ligestillings- og kirkeminister Manu Sareen er naturligvis også yderst tilfreds med Fætter BRs kønspolitiske tiltag. Legetøjskatalogerne ligger jo helt i forlængelse af ministerens egen lov om kønsneutrale ægteskaber i folkekirken.

FILOSOFIEN BAG ER, at kønnet ikke betyder noget. Det er bare to personer. At verden er skabt med en indbygget orden, hvor mand og kvinde er udgangspunktet, er tilsyneladende ikke noget, kirkeministeren synes bør respekteres. Det gør det meste af Christiansborg heller ikke. Gud opfattes af mange politikere som en gammel nisse hvis han da overhovedet eksisterer der ikke er fulgt med tiden. Og det er politikere sat til at råde bod på.

Samme holdning kommer tydeligt frem i kirkeministerens ønske om at afskaffe blasfemiparagraffen. Manu Sareen argumenterer ihærdigt for, at hverken Gud eller de, der tror på ham, længere har brug at bliver beskyttet mod spot og hån.

Det er et klart signal om at gøre både Gud og troen på ham betydningsløs og forsvarsløs. Endnu et skridt på vejen i De Radikales kamp for at fjerne kristendommen fra vores kultur. I stedet er det mennesket, som skal indsættes på Guds plads, og derfor er det kun racismeparagraffen, der skal gælde.

Biskopper og præster følger trop og ser heller ikke noget forkert i at afskaffe blasfemiparagraffen og mener, at Gud sagtens holder til at få sig nogle ordentlige hug. Men spørgsmålet er, om vi mennesker og jorden kan.

Vi har lige været vidne til en af verdenshistoriens hidtil kraftigste tyfoner, som har raseret Filippinerne og efterladt landet i et apokalyptisk scenarie. USA er samtidig blevet hærget af ikke mindre end 81 usædvanligt voldsomme tyfoner, der har kostet seks mennesker livet og ødelagt mere end 70 hjem. På Sardinien døde 17 mennesker i denne uge på grund af så voldsomme regnfald som følge af cyklonen Cleopatra, at ministerpræsident Letta har kaldt det for en national tragedie. Sardiniens beredskabsstyrelse melder, at de aldrig har oplevet så ekstrem en situation før, fordi hele øen er oversvømmet.

Meget tyder på, at naturen er begyndt at reagere voldsommere og mere dødbringende end normalt. Den anerkendte tyske middelalder-mystiker Hildegard af Bingen, der fik en række visioner om, hvordan mennesket og naturen er uløseligt forbundet, ser en sammenhæng mellem naturkatastrofer og menneskets forhold til Gud og skriver:

Elementerne bliver bragt i oprør fra øverst til nederst på grund af menneskelige ugerninger. Du hører dem ikke klage på menneskers vis, men i stedet med alle andre tegn på deres undertrykkelse. De overskrider jo den bane, som deres Skaber har sat dem i ved deres naturstridige kredsløb, som er bragt i kaos af menneskenes synder. De klager sig over, at de ikke kan følge deres bane og fuldende deres naturlige funktioner, sådan som det er pålagt dem af Gud, fordi de af menneskenes ugerninger bliver bragt ud af naturens orden. Menneskene er jo ansvarlige for elementerne, ligesom også elementerne er forbundet med menneskene.

EVANGELISTEN LUKAS fortæller, at der kommer en tid, hvor folkene skal gribes af angst, rådvilde over havets og brændingens brusen og at himlens kræfter skal rystes. Det er svært at blive ved at bortforklare de mange naturkatastrofer, som hele tiden vokser i styrke og omfang, som rene tilfældigheder. Det er ikke Gud, der straffer jorden, men menneskets hovmod og egen ondskab, der tiltrækker mere ondskab og skaber ubalancer.

Kirkeministeren og hans politisk ligesindede, der kæmper for at udviske forskellene på kønnene, og det vil jo sige at omdefinere mennesket til et intetkønsvæsen, er derfor med til at sætte hele kosmos ud af balance.

Set i det lys er deres politik uansvarlig. Det, som undskylder dem, er, at de sikkert handler i god tro. Men i dette øjeblik betaler uskyldige mennesker og børn som på Filippinerne prisen for, hvad vore politikere kalder for fremskridt og menneskerettigheder. Er homoseksuelle ægteskaber i kirken, kønsneutrale børnehaver og julekataloger virkelig så høj en pris værd?

Kirkeligt set bliver skrevet på skift af folketingsmedlem Birthe Rønn Hornbech (V), teolog og journalist Iben Thranholm, teolog og generalsekretær i Luthersk Mission Jens Ole Christensen, biskop over Aarhus Stift Kjeld Holm og generalsekretær i Bibelselskabet Morten Thomsen Højsgaard