Tidligere lærer: Sæt børn og unge fri – også til at kede sig

De unge i dag er nøjagtig lige så begavede, dygtige, ”håbløse” og fjollede som tidligere generationer. Men de adskiller sig ved at være sanseligt overstimulerede, rastløse og fungere dårligere socialt og menneskeligt

Børn og unge er for manges vedkommende ikke længere rustet til at fungere ude i samfundet hverken med sig selv eller andre, skriver tidligere lærer
Børn og unge er for manges vedkommende ikke længere rustet til at fungere ude i samfundet hverken med sig selv eller andre, skriver tidligere lærer. Foto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix.

Voldsomme statistikker og udmeldinger fra fagfolk omkring utilpassethed, psykiske lidelser, sociale problemer og massiv vækst i diagnoser fremstår tydeligere og tydeligere i dagspressen og hænger som sorte skyer over kommende generationer og samfundet som helhed.

Men på ét punkt adskiller børn og unge sig særligt fra tidligere generationer. Rigtig mange børn og unge er sanseligt overstimulerede, rastløse, indelukkede og fungerer dårligere og dårligere socialt og menneskeligt.

Dette er en kronik. Kronikken er udtryk for skribentens egen holdning.