Pia Kjærsgaard: Kjeld Holms forvaltning af embedet er forfejlet og selviscenesættende

Jeg har igennem de 32 år, hvor jeg har været folketingsmedlem, oplevet lidt af hvert. Og Kjeld Holm er ikke en person, jeg kunne finde på ” at slå øjnene ned” over for. Tværtimod har jeg haft lyst til at fortælle ham, hvor ofte jeg synes, han har medvirket til at tegne et forkert billede af folkekirken, skriver Pia Kjærsgaard (DF)

Jeg har et par gange igennem de seneste mange år mødt Kjeld Holm, hvor jeg i den grad har haft lyst til at konfrontere ham med hans forfejlede og selviscenesættende måde at forvalte sit embede som biskop på. Hvor han har været mere optaget af at billige islams voksende indflydelse i Danmark end at forkynde det kristne budskab, skriver Pia Kjærsgaard (DF).
Jeg har et par gange igennem de seneste mange år mødt Kjeld Holm, hvor jeg i den grad har haft lyst til at konfrontere ham med hans forfejlede og selviscenesættende måde at forvalte sit embede som biskop på. Hvor han har været mere optaget af at billige islams voksende indflydelse i Danmark end at forkynde det kristne budskab, skriver Pia Kjærsgaard (DF). Foto: Jens Nørgaard Larsen.

KJELD HOLM, forhenværende biskop i Aarhus Stift, er i en klumme i Kristeligt Dagblad i krig med professor emeritus Uffe Østergaard, den reducerede u-landshjælp og min ringe person. Men til gengæld bakker han Mette Gjerskov (S) op i hendes brovtende nedrakning af mig som Folketingets formand.

Ak ja, det er ikke nemt hverken for Kjeld Holm eller Mette Gjerskov at acceptere, at en person, som de igennem hele deres virke har brugt enhver lejlighed til at bagtale og nedvurdere, nu besidder et embede som Folketingets formand. Men sådan er det altså. Og endda med Socialdemokratiets opbakning, men det er åbenbart forbigået Mette Gjerskovs opmærksomhed.

At Kjeld Holm så også bringer ”dannelse” ind i klummen, er patetisk. Jeg har et par gange igennem de seneste mange år mødt Kjeld Holm, hvor jeg i den grad har haft lyst til at konfrontere ham med hans forfejlede og selviscenesættende måde at forvalte sit embede som biskop på. Hvor han har været mere optaget af at billige islams voksende indflydelse i Danmark end at forkynde det kristne budskab, som burde være hans mission. Som så mange andre selvoptagede biskopper.

Men hvis man er et dannet og høfligt menneske, opfører man sig ordentligt og pænt, hvad enten anledningen har været en gudstjeneste inden Folketingets åbning, en middag efter en bispeindsættelse i Aarhus – hvor vi nærmest havde hinanden til bords – som blev holdt i anledning af en ny biskops indsættelse efter Kjeld Holms pensionering, eller senest Anker Jørgensens bisættelse.

Jeg har igennem de 32 år, hvor jeg har været folketingsmedlem, oplevet lidt af hvert. Og Kjeld Holm er ikke en person, jeg kunne finde på ” at slå øjnene ned” over for. Tværtimod har jeg haft lyst til at fortælle ham, hvor ofte jeg synes, han har medvirket til at tegne et forkert billede af folkekirken. Men jeg har ladet være.

Man er vel et dannet menneske.

Pia Kjærsgaard (DF) er formand for Folketinget