Lisbeth Trinskjær: Kære mig som student...

Kristeligt Dagblad har i anledning af de nyslåede studenter spurgt en række kendte danskere, hvilket råd de ville have givet sig selv som student. Lisbeth Trinskjær ville have rådet sig selv til et højskoleophold, som kunne have gjort hende mere afklaret

Et højskoleophold havde givetvis gjort Lisbeth Trinskjær mere afklaret på fremtiden. Så det råd ville hun i dag have givet sig selv som student.
Et højskoleophold havde givetvis gjort Lisbeth Trinskjær mere afklaret på fremtiden. Så det råd ville hun i dag have givet sig selv som student. Foto: Folkehøjskolernes Forening.

Lisbeth Trinskjær, student 1987, i dag formand for Folkehøjskolernes Forening

Med fare for at svare alt for forudsigeligt, så ville mit råd til mig selv være, at jeg skulle tage på højskole.

Det kom jeg aldrig, da det blandt andet ikke var en del af min families tradition.

Jeg tror gerne, min far ville have været det som ung, men det blev betragtet som unyttigt, og det lå altså heller ikke i kortene for mig. Som jeg husker det, overvejede jeg det slet ikke.

Men hvis jeg var taget på højskole, så tror jeg, jeg havde truffet et mere afklaret studievalg. Allerede som student vidste jeg, at jeg interesserede mig for politik, men jeg vidste ikke, hvilken retning inden for politik, jeg skulle tage. 

Så jeg endte med at læse polit., økonomiuddannelsen på Københavns Universitet, i halvandet år, selvom det slet ikke var mig.

Jeg tror, at nogle gode højskolelærere ville have set, at det ikke var den vej, jeg skulle gå, og forstyrret min idé om, hvordan jeg nåede mit mål.

Ud over at give mig et mere sikkert studievalg tror jeg også, at jeg med et højskoleophold havde fået et andet fundament at stå på.

Jeg havde fået mulighed for at møde andre end dem, jeg voksede op med, og jeg tror, det ville have givet mig et stærkere ståsted.

Så det ville være mit råd til mig selv dengang: Tag på højskole, find ud af, hvad dit talent og din passion er, og hvad der er meningen for dig.”