Trivselsdebatten er stadig kun i sin spæde begyndelse. Første skridt er at erkende, at problemet er komplekst

Mange danske børn og unge mistrives, men selvom problemet møder stor opmærksom, er hverken løsningen eller problemernes omfang fuldt indkredset endnu

"Vi er uskarpe på, hvad vi mener, når vi forsøger at løse problemerne. Hvis vi vil komme problemerne til livs, er vi nødt til at skille tingene ad og optrevle mistrivslens forskellige stadier," siger Naomi Katznelson, professor og forskningsleder.
"Vi er uskarpe på, hvad vi mener, når vi forsøger at løse problemerne. Hvis vi vil komme problemerne til livs, er vi nødt til at skille tingene ad og optrevle mistrivslens forskellige stadier," siger Naomi Katznelson, professor og forskningsleder. Foto: Niels Ahlmann Olesen/Berlingske/Ritzau Scanpix.

Debatten om de danske børn og unges trivsel og manglen på samme har været svær at komme udenom på det seneste. 

Adskillige fagpersoner, politikere og meningsdannere har råbt vagt i gevær om det, der i nogle sammenhænge betegnes som en reel trivselskrise blandt danske børn og unge. Alle er enige om, at mange børn og unges trivsel er udfordret, men debatten bærer også præg af, at der hverken er en ensidig årsag, løsning eller udtryk for problemet.