Prøv avisen
Global debat

Trump-bog beskrives som alt fra starten på en ny Watergate-skandale til sladder

I dag udkommer bogen ”Fear” af Bob Woodward, som var med til at fælde Richard Nixon som præsident i USA. Vil historien gentage sig? Internationale kommentatorer er uenige. Her ses Nixon vinke farvel på plænen ved Det Hvide Hus for sidste gang i 1974. – Foto: Ritzau Scanpix

Den berømte amerikanske journalist Bob Woodward har med sin bog om Donald Trump vakt opmærksomhed kloden rundt

Journalisten Bob Woodward fældede sammen med Carl Bernstein i 1974 den daværende amerikanske præsident Richard Nixon med Watergate-afsløringerne. Derfor spekulerer flere internationale medier på, om han med bogen ”Fear” (Frygt) om Donald Trump endnu en gang kan få fundamentet til at vakle under en siddende amerikansk præsident.

I den irske avis Sunday Independent hæfter kommentatorerne Calvin Woodward og Nancy Benac sig ved klapjagten i Washington på Bob Woodwards anonyme kilder.

”Lyder det som et ekko fra de tidlige 1970’ere? Gennem måneder har Trumps regering og dets skandaler haft en snert af Watergate, og der er draget sammenligninger til persongalleriet og de kriminelle handlinger i Nixon-tiden. Men i sidste uge ikke alene gentog historien sig selv, den kravlede ud af skraldespanden og var tilbage i fuld figur,” skriver de om reaktionerne på bogen.

Washington-korrespondent for Deutsche Welle Michael Knigge kan også se parallellerne. Men som han skriver i en analyse, så vil bogen blot bekræfte de holdninger, som folk i forvejen havde til Donald Trump. Langt de fleste amerikanere er også alt for travlt optaget af deres dagligdag til at bekymre sig om bogen.

”Det betyder ikke, at Woodwards beskrivelser ikke er endnu en vigtig dokumentation af forholdene og dysfunktionaliteten i Det Hvide Hus. Det er de. Men det betyder ikke, at man skal forvente, at denne bog vil føre til et afgørende skifte for denne regering, bare fordi det resonerer i ekkokamrene hos de partiske politikere og i medierne,” skriver Michael Knigge.