Ugens debat: Rasmus Prehns omgang med offentlige midler

Rasmus Prehn (S) er blevet afsløret i at bruge offentlige midler på drinks og restaurantbesøg til journalister. Kristoffer Eriksen fra Frihedsbrevet kalder Prehns forklaring for uværdig

Rasmus Prehn (S) skrev den 6. juli på Facebook om sin brug af ministeriets kreditkort blandt andet: "Jeg skulle aldrig have bragt mig selv i denne situation, men udvist større omhyggelighed.".
Rasmus Prehn (S) skrev den 6. juli på Facebook om sin brug af ministeriets kreditkort blandt andet: "Jeg skulle aldrig have bragt mig selv i denne situation, men udvist større omhyggelighed.". . Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix.

I Frihedsbrevet opfordrer Kristoffer Eriksen læserne til et tankeeksperiment. Man indtager en opulent middag med tilhørende vine. Derpå afleverer man bilaget til sin arbejdsgiver, hvorpå man anfører, at man har spist med klovnen Allando fra Cirkus Baldoni og siden får man refunderet hele udgiften til sin konto. Men nu sker der det, at Ekstra Bladet får fingrene i bilaget og ringer til klovnen Allando, der pure afviser at have deltaget i middagen. Ekstra Bladet kontakter chefen og orienterer om bilaget og den forsvundne middagsgæst.

Eriksen er overbevist om, at en sådan omgang svindel sporenstregs ville udløse en fyring. Men det er faktisk, hvad daværende udviklingsminister Rasmus Prehn (S) har bedrevet. Han har ganske vist ikke anført klovnen Allando på bilaget, men en anden falsk middagsgæst, og Prehn er ikke ansat i en privat virksomhed, men er minister for fødevarer, landbrug og fiskeri og dermed lønnet af alle skattebetalende borgere i Danmark.