Undgå kønskampe i heteroseksuelle ægteskaber

Det hetereoseksuelle ægteskab er en tikkende bombe under vores samfund, mener Kirsten Nielsen

Det hetereoseksuelle ægteskab er en trussel mod samfundet, mener dagens debattør. Foto Foto: colourbox

Det lader som bekendt til, at kirkelige vielser af homoseksuelle snart vil blive en mulighed på baggrund af kirkeminister Manu Sareens (R) meget omtalte lovforslag. Men det lader som bekendt også til, at mange af folkekirkens præster vil nægte at forestå disse vielser af samvittighedsgrunde.

LÆS OGSÅ: Læserne: Biskopper underminerer egen autoritet

Det, vi har brug for, er imidlertid præster, der vil nægte at vie heteroseksuelle. Heteroægteskabet er den sande trussel mod vores samfund, hvis videreførelse og overlevelse sættes på spil af denne farlige institution. Heteroægteskabet er simpelthen en tikkende bombe under vores samfund.

Lad os se på nogle fakta: Det heteroseksuelle ægteskab er en dybt ustabil institution. For nogle år siden blev det bevist, at under 20 procent af de indgåede registrerede partnerskaber mellem mennesker af samme køn bliver opløst, mens det samme gælder for cirka 50 procent af de heteroseksuelle ægteskaber. (Kilde: Tal fra Landsforeningen for Bøsser og Lesbiske, 2008).

Det heteroseksuelle ægteskab er allerede, før det indgås, dømt til at være konfliktfyldt. Der er jo kamp mellem kønnene! Er man i tvivl, om der vitterlig er dette, kan man bare gå ned i sin lokale boghandel. Hylderne vil sandsynligvis være spækkede med bøger, der er skrevet for at hjælpe de stakkels mænd og kvinder, der hele tiden skændes og misforstår hinanden.

Du vil for eksempel nok kunne finde nyklassikeren Mænd er fra Mars, kvinder er fra Venus (John Gray, 1992), eller den nyere bestseller Hvorfor mænd ingenting fatter og kvinder altid mangler sko (Allan og Barbara Pease, 1992).

Børn, der vokser op i heteroseksuelle ægteskaber, kan meget vel få alvorlige problemer med alderen. En undersøgelse har jo for længst vist, at disse børn har mindre selvtillid, færre sociale kompetencer, lavere uddannelse og langt højere tilbøjelighed til at have adfærdsmæssige problemer og aggressioner end deres mere heldige klassekammerater, der vokser op med homoseksuelle forældre. (Kilde: Undersøgelse af Nanette Gartrell, professor ved University of California, og Henry Bos, forsker ved University of Amsterdam, publiceret i lægetidsskriftet Pediatrics, 2010).

Præster, beskyt vores børn og vores samfund mod det heteroseksuelle ægteskab! Næste gang et heteropar henvender sig med henblik på at blive gift, så sig: Af samvittighedgrunde kan jeg desværre ikke hjælpe jer.

Jeg ved godt, I vil høre glæden og forventningen i parrets stemmer, og at det vil være svært for jer at gøre andet end straks at gribe en kalender og finde en dato for et kirkebryllup, men her må I være stærke. Ellers spiller I hasard med vores fælles fremtid.

Kirsten Nielsen,

cand.mag. i dansk og sociologi,

Ahornsgade 8 A, st.th.,

København N