Unge socialdemokratiske kvinder: Hæv abortgrænsen og giv udlændinge gratis abort i Danmark

Danske abortrettigheder skal udvides, når de indskrænkes i andre lande. Selvom Danmark var et af verdens første lande til at indføre ret til fri abort, er lovgivningen i dag forældet

Amerikanske kvinder demonstrerer foran Højesteret, der står til at træffe en principiel dom, som vil betyde, at staterne fremover kan lave egne abortlove.
Amerikanske kvinder demonstrerer foran Højesteret, der står til at træffe en principiel dom, som vil betyde, at staterne fremover kan lave egne abortlove. Foto: Tasos Katopodis/AFP/Ritzau Scanpix.

Som kvinde kan man ikke lade være med at skæve til den amerikanske højesterets diskussion om abortrettigheder, uden at det løber en koldt ned ad ryggen.

På trods af, at vi bor i Danmark, sætter det vores ret til egen krop på spil, når toneangivende, vestlige lande som USA indskrænker retten til fri abort. Flere delstater har allerede gjort, hvad de kunne for at indskrænke retten til fri abort så meget som muligt. I Texas er det allerede ulovligt at få en abort efter sjette uges graviditet, og incest eller voldtægt giver ingen undtagelse. Delstater som Oklahoma og Alabama har også indskrænket rettigheden.