Vært på Radio24syv: Den tavse venstrefløj må ind i kampen

Mange frygter Danmarks fremtid. Mange mener, multikulturalismen er Danmarks endeligt. Mange mener noget. Men jeg må konstatere, at en stor del af jer ikke evner at vise jeres modstand eller kæmpe på andet end de sociale medier, lyder kritikken fra radiovært

Ayse Dudu Tepe
Ayse Dudu Tepe Foto: Jens Astrup

”JEG VIDSTE IKKE, du har været med til at producere ’Je Suis Jalving’,” fortæller en kvinde mig i dag.

Jo, det har jeg. Og jeg har alle dage været stolt af at lave dette program, også selvom jeg, rent personligt, ikke er en ”blåsort lejesvend”.

Men fred være med det, for det er ikke derfor, jeg skriver dette opslag. Jeg skriver dette opslag, fordi jeg er skuffet. Og midt i al den skuffelse er der gået nogle ting op for mig.

Der var mange dage, hvor jeg gik fuldstændig demotiveret hjem fra arbejde. Jeg var mildest talt chokeret over, at der sidder mange mennesker derude og er bange. Mange mener, at vi er i krig med islam. Mange mener, at vi skal lukke grænsen for den ikke-vestlige indvandring. Mange frygter Danmarks fremtid. Mange mener, multikulturalismen er Danmarks endeligt. Mange mener noget.

Men hvad der chokerede mig allermest var, at de mennesker, der ikke mener det samme, udeblev fra debatten. De ringede simpelthen ikke. Og jeg sad hver dag og håbede og undrede mig. Hvor bliver de af? Jeg ved, de er derude. Og jeg sad også nogle dage og tænkte, at gid jeg dog ikke havde hænderne i bolledejen, at jeg bare var en lytter, for så havde jeg ringet.

Det skal ikke have lov til at stå uimodsagt hen. Når det så er sagt, var der dog også enkelte sjæle, der valgte at ringe ind. Men jeg er fandme skuffet. Jeg er skuffet over at I, der kalder jer selv for venstrefløjen, humanisterne, ja, I, der er af en helt anden holdning ikke kontaktede programmet.

I stedet har I valgt at tage debatten hen på Facebook. Og her sidder I så og harcelerer. Og boykotter. Og udgyder kritik, som var mere end velkommen, direkte i æteren. I kunne, hvis I ville, have gjort en forskel.

Men I greb ikke den chance. I turde ikke. Eller også var I dovne. Eller også tænkte I: ”Vi anerkender ikke præmissen, og derfor skal vi ikke have noget med det at gøre.” Men hvis I tror, at det, I har gang i lige nu på Facebook og andre medier, gør en forskel, så kan jeg trøste jer med at sige, at det gør det ikke. Tværtimod.

Jeg er ikke bange. Jeg mener ikke, at vi er i krig mod islam. Jeg mener ikke, at vi skal lukke grænsen for den ikke-vestlige indvandring. Jeg frygter ikke Danmarks fremtid. Jeg mener ikke, multikulturalismen er Danmarks endeligt. Jeg mener, at der er en krig i Danmark, en ”os mod os”-krig.

Vi er i krig med og mod os selv. Og jeg må konstatere, at en stor del af jer ikke evner at vise jeres modstand eller kæmpe på andet end de sociale medier. I evner ikke at møde jeres modstandere for åben mikrofon, men derimod sidde i trygge rammer, med en kop kaffe og bag en skærm og skrive statusser. Og det gør mig bange. At mange er sig selv nærmest og ikke fællesskabet.

Og I gjorde ikke det rigtige ved at holde jer fra at ringe. Tværtimod.

Jeg må desværre erklære den såkaldte venstrefløj død.

Ayse Dudu Tepe er vært på Radio24syv. Indlægget har været bragt på hendes Facebook-profil