Prøv avisen
Debat

Politikere i rød blok – min moral er mindst lige så god som jeres!

Folk fra rød blok lægger gift for en demokratisk samtale, når de begynder den med at sætte sig op på den høje, moralske hest og udnævne sig selv til de gode og os andre til de onde, mener Jens Brun. Her er det SF's Pia Olsen Dyhr (tv) og Socialdemokraternes Mette Frederiksen. Foto: Jonas Skovbjerg Fogh

Hvorfor vil Rød blok hindre den gode debat med moralske fordømmelser, spørger sognepræst Jens Brun

Hvordan kan det være, at folk fra rød blok kan være så forstående over for folk i fjerne lande, men totalt uden indføling og forståelse i forhold til mennesker, der står dem nær og bor i samme land som de selv? Er det noget med, at solidaritet er nemmest, når den er teoretisk?

Jeg har stemt på blå blok og vil til enhver tid forsvare blå bloks politik. Jeg synes, det er godt og fornuftigt, at der kommer lidt mere styr på, hvem der kommer ind over vore grænser. Derfor stemmer jeg sammen med Dansk Folkeparti.

Der skal være en sammenhæng i udviklingen fra det, Danmark var i fortiden, til det, Danmark skal være i fremtiden. Derfor stemmer jeg sammen med De Konservative.

Jeg mener, vi skal bort fra en politik, hvor man tror, at alle sociale og økonomiske problemer løses med offentlige tilskud. Holdbar politik er at lære folk at klare sig selv. Derfor stemmer jeg sammen med Liberal Alliance.

Jeg mener, at en sådan politik vil kunne føres ud i livet på en måde, som er til gavn for alle befolkningsgrupper. Derfor stemmer jeg sammen med Venstre.

Jeg indgår altid gerne i en demokratisk samtale med folk fra rød blok. Men I lægger gift for en sådan samtale, hvis I begynder den med at sætte jer op på den høje, moralske hest og udnævne jer selv til de gode og os andre til de onde.

Min moral er mindst lige så god som jeres! Folk som Mette Gjerskov (S), Ida Auken (R) og Lisbeth Bech Poulsen (SF) kunne have godt af at lytte til en sand demokrat som Marianne Jelved (R), der siger: Vælgerne har truffet deres valg, og det er de i deres gode ret til!

Det, jeg i fremtiden kunne ønske af mine landsmænd og -kvinder i rød blok er: Lidt mere empati, og lidt mere kærlighed til det nære, til fædrelandet!

Jens Brun, sognepræst, Regnar Juels Vej 21, Gug, Aalborg SØ