Kiosken samler og kommenterer den internationale værdi- og religionsdebat og skrives på skift af Bjørn Thomassen, professor mso i socialvidenskab ved Roskilde Universitet, og Anders Raahauge, sognepræst i Sønderborg. 

Verden står midt i en eskalerende fedmeepidemi

Det største antal mennesker, der lever med fedme, befinder sig i lav- og mellemindkomstlande. Faktisk kan overvægt anses som vor tids største globale sundhedsmæssige udfordring

Overvægt kan anses som vor tids største globale sundhedsmæssige udfordring.
Overvægt kan anses som vor tids største globale sundhedsmæssige udfordring. . Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix. .

I Spanien, hvorfra jeg skriver i denne uge, er varmen i disse uger så voldsom, at man enten må holde sig i skyggen eller køle kroppen ved landets mange strande. Covid-epidemien er jo ikke forsvundet, men regeringen har fjernet alle regler og forbud.

Men midt i hedebølgen er en anden og mere alvorlig epidemi blevet genstand for offentlig debat. En voksende del af den spanske befolkning kæmper nemlig med fedme og overvægt, og særlig alvorlig ser stigningen ud for børn og unge. Det har ført til voksende krav om politisk regulering, blandt andet af reklamer rettet mod børn. La Vanguardia bragte i sidste en lederartikel tituleret ”Kampen mod fedme blandt børn og unge”: