Vi lærte at spise thai, indisk og italiensk i efterkrigstiden

I efterkrigstiden lærte vi at spise mad fra hele verden. Men efter en velstandsperiode med rejser til fjerne destinationer og boomende hylder i supermarkederne, rettes opmærksomheden igen mod danske råvarer

Italiensk spaghetti bolognese kom på menuen i mange danske hjem i 1970'erne.
Italiensk spaghetti bolognese kom på menuen i mange danske hjem i 1970'erne. Foto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix. .

Har du nogensinde overvejet, hvad du ville have til aftensmad en dag og uforvarende endt med at sammensætte en liste over verdens nationaliteter? Måske har du overvejet thai? Indisk? Eller italiensk?

Når danskerne i dag tænker på aftensmaden, beviser de faktisk en pointe, som bliver bekræftet af madeksperter. I efterkrigstiden blev den brede danske befolkning nemlig inspireret af mad og råvarer fra hele verden, og i dag er der nærmest ikke et kulinarisk hjørne af verden, som vi ikke kan smage inden for landets grænser. Den udvikling begyndte med voksende velstand.