Vielse af homoseksuelle - Bibelen siger fra

Det er helt absurd, at en præst på vegne af Gud vil tillade sig at velsigne et homoseksuelt par, skriver Gabrielle Fredsgård Larsen

Det er helt absurd, at en præst på vegne af Gud vil tillade sig at velsigne et homoseksuelt par, skriver Gabrielle Fredsgård Larsen. Foto: Colourbox.
Det er helt absurd, at en præst på vegne af Gud vil tillade sig at velsigne et homoseksuelt par, skriver Gabrielle Fredsgård Larsen. Foto: Colourbox.

HOMOSEKSUELLE bør ikke blive viet i den danske folkekirke – vi blev skabt som mand og kvinde! Både i Det Nye Testamente og Det Gamle Testamente står der, at en mand skal forlade sine forældre, binde sig til sin hustru og blive ét kød med hende. Det at binde sig til hinanden (blive gift) hører altså sammen med det at blive ét kød (have sex).

Og det er ikke uden grund, at evangelisten Markus bruger ordet "hustru". I Det Gamle Testamente står der: "Hvis en mand har samleje med en mand, som man har samleje med en kvinde, har de begge to begået en vederstyggelighed. De skal lide døden." (3. Mos. 20, 13). Sådan siger Gud til Moses, og sådan bliver det bekræftet flere gange i Paulus' breve.

LÆS OGSÅ: Hold Bibelen udenfor homoseksuelle vielser

Hvordan kan der så være diskussion om, hvorvidt homoseksuelle par skal have lov til at blive viet i den danske folkekirke? Ægteskab og sex hører sammen, så hvis to mænd ikke må have samleje, må de heller ikke binde sig til hinanden ved ægteskabet.

Gud taler meget klart om det i Bibelen, så det er helt absurd, at en præst – på vegne af Gud – vil tillade sig at velsigne et homoseksuelt par. Siger Bibelen ikke meget direkte, at det er forkert?

HOMOSEKSUEL PRAKSIS er blevet mere normalt i Danmark, og homoseksuelle par vil gerne have anerkendelse i samfundet. Det forstår jeg udmærket, men homoseksuelle har allerede fået anerkendelse på flere andre områder. Det er muligt både at leve i et registreret partnerskab, og flere og flere par får også børn. Det kan på den måde sagtens lade sig gøre for homoseksuelle par at leve som andre danske familier.

Bibelen er ikke styrende for vores samfund, men når det kommer til Guds velsignelse, så skal reglerne ikke laves ud fra, hvordan vores samfund har udviklet sig. Så må vi tilbage til bibelteksterne og blive enige om, hvordan det er mest fornuftigt at tolke dem.

Kirken er Guds hus, og Bibelen er den grundsten og vejledning, Gud har givet os. Hvis Gud siger, mænd ikke skal være sammen med mænd, så står det ikke til diskussion. Er det ikke netop Guds ord, der er grundlaget for hele kirken?

Gabrielle Fredsgård Larsen,

gymnasieelev,

Vasevej 30, Ringkøbing