Prøv avisen

Læser: Rystende, at en sognepræst forsvarer begravelser på 30 minutter

Holdningen hos sognepræst Lars Gustav Lindhardt kan ikke på nogen måde forsvares, skriver læser. Foto: Adam Garff

Allan Ohms, Havnevej 3, Roskilde

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning.

Kan kirken, når et mennesker dør, kun afse 30 minutter eller – forstår man mellem linjerne – gerne mindre?

Det er rystende at læse, at sognepræst Lars Gustav Lindhardt fra Frederiksberg Sogn udtaler, at kirken opfordrer til, at bisættelser og begravelser ikke varer mere end 30 minutter.

”Vi er et travlt sogn, hvor der kan være ganske mange begravelser i løbet af en uge. Og for at undgå, at det bliver en samlebåndsoplevelse, hvor den ene kiste er på vej ind, før den anden er på vej ud, er hovedreglen, at vi så vidt muligt holder os under 30 minutter. Det er vores erfaring, at man sagtens kan holde en smuk og meningsfuld begravelse på den tid,” siger han og tilføjer, at beslutningen ikke handler om økonomi.

En sognepræst? Undskyld, nu hopper kæden af. Kan kirken, når et mennesker dør, kun afse 30 minutter eller – forstår man mellem linjerne – gerne mindre? Den holdning kan ikke på nogen måde forsvares. Den er umenneskelig, arrogant og en manglende forståelse for kirkens rolle på et tidspunkt, hvor der virkelig er brug for den. Har Finansministeriets regnearkstyranni virkelig fangarmene så langt ude? Jeg håber, et behjertet menneske vil retlede den vildfarne sognepræst eller overflytte ham til Finansministeriet.

Læserbrevet er skrevet af Allan Ohms, Havnevej 3, Roskilde