Barsel til mænd: Et demokratisk problem for EU

Når vi skal stemme ved valget til Europa-Parlamentet den 26. maj i år, skal vi stemme om fremtidens EU. Et EU efter Brexit – et EU, som skal forenes. Lad os forene os om de store spørgsmål i Europa og finde virkelige løsninger på virkelige problemer. Barsel, det kan vi godt selv finde ud af, skriver kandidat til Europa-Parlamentet

Hvis EU-lovgivning, som for eksempel øremærket barsel til mænd, griber ind i nationalstaternes ret til selvbestemmelse, mister danskerne og europæerne tilliden til det europæiske demokrati, og det er alt andet end det, vi har brug for.
Hvis EU-lovgivning, som for eksempel øremærket barsel til mænd, griber ind i nationalstaternes ret til selvbestemmelse, mister danskerne og europæerne tilliden til det europæiske demokrati, og det er alt andet end det, vi har brug for. Foto: Iris/Ritzau Scanpix/modelfoto.

ØREMÆRKET BARSEL til mænd er ikke bare et uskyldigt ligestillingsforslag. Det er et demokratisk problem for Europa. For når jeg kigger ud over Europa, så ser jeg en voksende modstand mod det europæiske demokrati.

Brexit er lige nu det tydeligste eksempel, men rundtom i EU’s medlemslande er nationalistiske kræfter på spil og forsøger at skabe mistillid til EU. Men EU er vigtig, og Danmark og Europa har mere end nogensinde brug for en stærk union til at løse helt afgørende problemer.

Klima og energi og en fortsat fri og demokratisk verden at leve i, en verden med frihandel og velstand. EU skal bruges til at løse helt åbenlyse, grænseoverskridende problemer, ikke til at ride politiske kæpheste.

Hvis EU-lovgivning, som for eksempel øremærket barsel til mænd, på den måde griber ind i nationalstaternes ret til selvbestemmelse, mister danskerne og europæerne tilliden til det europæiske demokrati, og det er alt andet end det, vi har brug for. Nej, vi har brug for det EU, der tager sig af de store problemer, som Danmark ikke selv kan løse.

Fordeling af barsel – det kan mor og far selv finde ud af. Det her er ikke et spørgsmål om et ja eller et nej til EU, som yderfløjene i både dansk og europæisk politik ønsker at gøre det til. Det er en politisk kamp inden for rammerne af EU – og den kamp skal vindes ved valg og i det daglige politiske arbejde.

Når vi skal stemme ved valget til Europa-Parlamentet den 26. maj i år, skal vi stemme om fremtidens EU. Et EU efter Brexit – et EU, som skal forenes. Lad os forene os om de store spørgsmål i Europa og finde virkelige løsninger på virkelige problemer.

Barsel, det kan vi godt selv finde ud af.

Jakob Sejergaard er folkeskolelærer og kandidat til Europa-Parlamentet for Det Konservative Folkeparti.